Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Jogosan büntettek meg az M1-sen?

Jogosan büntettek meg az M1-sen?

Figyelt kérdés
05.16-án 23:38-kor lekaptak "matrica nélkül",de nekem 06.17-én 00:06 perctől volt érvényes autópálya matricám.Tudomásom szerint az autópályára való felhajtástól kezdve egy órán belül kell rendelkeznem matricával.
2012. jún. 1. 20:37
 1/4 anonim ***** válasza:

Ezt az egy órán belül dolgot honnan szedted? Szerinted akkor ha egy óránál kevesebbet tölt az ember a pályán, nem is kell fizetnie? Nem gondolod komolyan te sem, ugye?

---

36/2007. (III. 26.) GKM rendelet az autópályák, autóutak és futak használatának díjáról

3. § (1) A díjat előre, az a)-e) pontok szerinti érvényességi időtartamok valamelyikére kell megfizetni.

---

Előre!

2012. jún. 1. 20:48
 2/4 anonim ***** válasza:

Az úthasználati jogosultság érvénytelen:

- blabla,

- ha a matrica érvényességi ideje lejárt, vagy még nem kezdődött meg.

(forrás: autópálya.hu)

A te esetedben még nem kezdődött meg a matrica érvényessége, tehát jogos volt a bünti.

2012. jún. 1. 20:57
 3/4 anonim ***** válasza:

Igen, ez jogos.

1-2 barom hozzászóló itt is mindig bizonygatja a vélt igazát, hogy ha aznap veszel egy pályamatricát, akkor nem érvényes a bűntetés, meg küldj sms pályamatricát meg bla-bla-bla de a fenti hozzászóló által beidézett szabály szerint is, a felhajtáskor kell rendelkezned matricával.

2012. jún. 1. 22:24
 4/4 anonim ***** válasza:

Az egy két barom közé tartozom én is, viszont ez esetben jogos, mivel

a, nem volt matrica

b, dátumváltás történt

Ha mondjuk 23.38kor lekapnak matrica nélkül és 23:59ig veszel matricát akkor simán megúszod.

2012. jún. 1. 23:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!