Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Jogosan büntettek meg rossz...

Jogosan büntettek meg rossz helyen való parkolásért?

Figyelt kérdés

A helyszín VII. kerület, Akácfa utca 30. Az utca elején csak egy egyirányú forgalmat jelző tábla volt semmi más. Leparkoltam, mögöttem parkoló autóra ránéztem, nem volt parkoló matricája, tábla sem volt, hogy fizetős lenne, automatát sem láttam 30 méteres körzetben. Kb. 6-8 perces dolgom volt, végeztem, már ott is volt a csomag.Azon az oldalon ahol parkoltam, kb. 100-150 méterre volt egy automata, az Akácfa utca 42-48 alatt, kiírva nem működik. Másik oldalon kb. 40 méterre volt egy, amit szépen kitakart egy előtte parkoló Transporter. Este fél 8-kor büntettek meg, teljesen sötét volt, az autómtól egyik automatát sem lehetett látni, egyik túl messze volt, másikat kitakarta az autó.

Jogos a büntetés? Se tábla, hogy fizetős lenne, se felfestés,környéket sem ismerem, mivel vidéki vagyok. Honnan tudhattam volna, hogy az fizetős? Ahol nem tiltja a Kresz, ott lehet parkolni úgy tudom. Javítsatok ki ha tévedek, le is fotóztam a helyszínt, nem működő automatát.

2014. febr. 24. 22:39
 1/3 anonim ***** válasza:
68%

Jogos. Egész Budapesten ki van táblázva, hogy honnan kezdődik a fizetős parkolási övezet. Ott volt az, csak nem figyelted. De tedd a kezed a szívedre, azért titkon ugye sejtetted, hogy az egész kibszott belvárosban fizetni kell a parkolásért ugye? :D

Remélem azért a stoptáblát észre szoktad venni.

2014. febr. 24. 22:48
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

"Jogos a büntetés?"

Jogos a pótdíj!

"Se tábla, hogy fizetős lenne, se felfestés,környéket sem ismerem, mivel vidéki vagyok. Honnan tudhattam volna, hogy az fizetős?"

Ez az ami senkit se érdekel, parkolási övezet van táblától tábláig, ami legtöbbször a kerület határánál van!

Én is járom az országot, van egy csomó hely amit nem ismerek fejből, de valahogy mindig el tudom dönteni, hogy kell-e fizetni a parkolásért!

:D

"Ahol nem tiltja a Kresz, ott lehet parkolni úgy tudom."

Jól tudod, ahol nem tiltja a KRESZ ott SZABAD várakozni, de te nem tilosban parkoltál, hanem fizető övezetben, ezért kaptad a pótdíjas csekket, amit jobban teszed ha befizetsz, mert hatványozódik a díj!

"Javítsatok ki ha tévedek, le is fotóztam a helyszínt, nem működő automatát."

Tévedsz! :D

A nem működő automata nem akadály. Amivel lefotóztad (mobil teló) tudtál volna SMS-t küldeni és nincs pótdíj!

A fizető idő elején és végén megy a nagy kasza, hiszen sokan vannak úgy, hogy este már nem járnak a parkolóőrök, lehet sunnyogni.

2014. febr. 25. 08:12
 3/3 anonim ***** válasza:
Táblát azért nem láttál, mert parkolási övezetben voltál. Annak csak az elejét és a végét táblázzák ki, ami akár kilométerekre is lehet egymástól, nem raknak ki táblát külön-külön minden utca elejére.
2014. febr. 26. 14:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!