Futár 1 kérdése:
Sérülés érte az autómat. Az utcánk földút, nemrég fejezték be a csatornázás egy részét. Rossz az út főleg esős időben. A munkások sok beton darabot hagytak szerte szét. A sár és a betondarabok miatt történt a sérülés. Ki Fizeti meg a káromat?
Figyelt kérdés
Voltam az önkormányzat jegyzőjénél hogy panaszt tegyek de nincs bent,családi problémák miatt.Akivel eddig beszéltem csak sajnálkozik.Most akkor ki a felelős,ki fizeti meg a káromat.Fotókat készítettünk a helyszinen.2014. jan. 23. 08:10
1/8 anonim válasza:
Te vagy a hibás, mert nem figyeltél az útra, vagy gyorsabban mentél, mint ahogy az útviszonyok megmengedték volna. A kárt neked kell megfizetni.
2/8 anonim válasza:
Igen. Azt fogják mondani, hogy nem az útviszonyoknak megfelelően közlekedtél és ennyi.
3/8 Dörmögő válasza:
Ha azt mondanák hogy nem az útviszonyoknak megfelelően vezetett akkor ezzel az erővel elküldenék az összes kátyú által megkárosítottat is. Ha a kátyú kárt tesz a kocsiban akkor kérhető kártérítés. Ebben az esetben akkor miért ne lehetne panasszal élni?
Szerintem az útért az önkormányzat a felelős, járj a nyakukra.
4/8 Dörmögő válasza:
Illetve az önkormányzat a sár miatt biztos nem fog felelni, de az úton hagyott betondarab már lehet az ő felelőssége.
5/8 A kérdező kommentje:
Az útviszonyok az utcánkban olyanok hogy egyesben alapjáraton lehet közlekedni. Nem is beszélhetünk útviszonyokról.Nem az önkormányzat kötelessége lenne rendben tartani az utat? Ha már az Ő tulajdonok? Miért fizetek súlyadót? Vagy nekem nincs annyi jogom mint a szomszéd utcában lakónak ahol aszfalt van? A véleményekre vagyok kíváncsi! Az nem válasz hogy nem az útviszonyoknak megfelelően vezettem.Vagy akkor ne járjak autóval?
2014. jan. 23. 10:49
6/8 A kérdező kommentje:
Szerintem az önkormányzat nem fog fizetni! Akkor mit tehetnék?A jegyzővel csak hétfőn tudok beszélni! Jogi útra tereljem a dolgot,vagy van más lehetőség is?Mert arra pénzem nincs hogy most megjavíttassam az autót és a számlával utána évekig pereskedjek!!!!
2014. jan. 23. 10:56
7/8 anonim válasza:
gondolm nincs cascod?
akkor ügyvéd( a tanácsadás is jó, olcsóbb, és nem futsz lukra)
8/8 A kérdező kommentje:
Nincs cascom,épp elég a hitelt fizetni! Talán megpróbálom az ügyvédet,de most már meg várom a hétfőt,akkor már lesz jegyző!
De ha valakinek van valami használható tanácsa azt szívesen fogadom!!!
2014. jan. 23. 16:09
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!