Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » BKV büntetés mi a teendő?

BKV büntetés mi a teendő?

Figyelt kérdés

A helyzet a következő: 2013. novemberében kaptam ideiglenes diákigazolványt, ami 2014. február 1ig volt érvényes.

Ma (február 3án) elkérték a diákomat, odaadtam az ellenőrnek a lapot és mivel 1-jével lejárt az ideiglenes diákom ezért érvénytelen a bérletem is. Kaptam egy csekket, mondván ha bemutatok egy igazoló lapot hogy diák vagyok akkor csak 2000 forintot kell befizetnem. De a bökkenő, hogy én január elején kiiratkoztam az iskolából és így nem tudom igazolni magam. De mivel ritkán kérik el a diákot ezért nem akartam felnőtt bérletet venni január-februárra, gondolván, hogy február 10ig érvényes a diákbérletem.

Mivel jelenleg munkanélküli vagyok ezért nem tudok kifizetni 16.000 ft büntetést, viszont azt sem szeretném, hogy ez az éves során felhalmozódjon.

Valaki tudna tanácsot adni, hogy ilyenkor mit lehet tenni?

2014. febr. 3. 21:07
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Sajnálom, hogy így jártál, de nincs mit tenni, ezt a büntetést mielőbb be kell fizetnem. Ha halmozódik, az nagyon rossz lesz neked később. Persze ha jó esèlyed van megcsípni egy normàlisan fizető állást, akkor likviditási szempontból lehet, jobb később fizetni - de akkor többet.
2014. febr. 3. 22:16
 12/16 A kérdező kommentje:
Sajnos nincs mit tenni, a héten valahogy befizetem, bár munkanélküliként érdekes lesz.
2014. febr. 3. 22:25
 13/16 anonim ***** válasza:
34%

Ez is egy ostobaság, hogy megveszi valaki a diákbérletet, lejár a diák közben és vághatja a bérletet a kukába amiért fizetett. Ráadásul ha csináltatnánk új diákot, akkor a bérlet csak a régivel érvényes, így új diákbérletet kell venni, kicsit se számít, hogy még van az előző érvényességéből akár 2 hét hátra.

Legalább vissza lehetne vinni a pénztárba a diákbérletet és visszafizetnék belőle a maradék x napnak megfelelő összeget, amitől kezdve érvénytelen lett a diákigazolvány. De ezt se lehet, így lehet trükközni azzal, hogy mikor jár le a diákigazolvány és úgy venni a következő bérletet, hogy az az érvényességig tartson ki és ne lógjon túl rajta. Persze addig meg vonaljeggyel kénytelen utazni az ember, ami megint nem éri meg.

2014. febr. 4. 19:56
 14/16 anonim ***** válasza:
Lehet olyat az Akácfa utcai pénztárban hogy kicseréljék egy felnőttbérletre némi pénzért.
2014. febr. 4. 20:06
 15/16 anonim ***** válasza:

"Ráadásul ha csináltatnánk új diákot, akkor a bérlet csak a régivel érvényes, így új diákbérletet kell venni, kicsit se számít, hogy még van az előző érvényességéből akár 2 hét hátra. "

Nem igaz. 1-200 forintért adnak új szelvényt, és arra ráírhatod az új diák számát.

Nem kell a csúsztatás, csalni akart, és lebukott. Kár kenegetni a szart, a lényeg a lényeg.

2014. febr. 4. 20:11
 16/16 A kérdező kommentje:

Csalni akartam? Valószínű :D

Bementem az Akácfa utcába, elmondtam, hogy mi a szitu, kiálltam az igazamért és érdekes módon 16ezer helyett csak 2000 forintot kellett fizetnem. ;)

Örülök, hogy sokan úgy vagytok vele, hogy zsebből kipengettek 16ezer ft büntetést, de vannak olyanok akik ezt nem tehetik meg...

2014. febr. 5. 09:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!