Vak kutyával utazhatok ingyen a BKV járatain?
Nekem a kutyám vak és a BKV szabályzat szerint a vakok és 1 kísérőjük ingyen utazhat. Ezért gondoltam, hogy ha magammal viszem a kutyámat akkor nekem sem kell jegyet venni.
Valaki tudja, hogy ez működik-e?
A kutyus esetleg siket is,vagy csak gyengénlátó? Hótt totál vak,neki megy a kőfalnak?
Kutyajegyről tudok ,ilyen van.Ingyenkutyajegy mincs,és 90%os kedvezményezett kutyákról sem tudok,pláne nem hogy kísérővel jönnek.
12-es!
Nem olvasol túl figyelmesen. Leírták már többen is, hogy vagy a MÁK által kiadott igazolvánnyal, vagy a vakok egyesülete által kiállított fényképes igazolvánnyal lehet kedvezményesen utazni.
Tehát teljesen mindegy, hogy a MÁK oldalán fel van-e tüntetve, hogy vak ember, vagy csak annyi, hogy vak, ha nincs meg a szükséges irat, akkor még a vak ember sem utazhat ingyen, nemhogy a vak kutya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!