Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Vak kutyával utazhatok ingyen...

Vak kutyával utazhatok ingyen a BKV járatain?

Figyelt kérdés

Nekem a kutyám vak és a BKV szabályzat szerint a vakok és 1 kísérőjük ingyen utazhat. Ezért gondoltam, hogy ha magammal viszem a kutyámat akkor nekem sem kell jegyet venni.

Valaki tudja, hogy ez működik-e?

2014. jan. 26. 13:36
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

A kutyus esetleg siket is,vagy csak gyengénlátó? Hótt totál vak,neki megy a kőfalnak?

Kutyajegyről tudok ,ilyen van.Ingyenkutyajegy mincs,és 90%os kedvezményezett kutyákról sem tudok,pláne nem hogy kísérővel jönnek.

2014. jan. 30. 21:47
 12/15 anonim ***** válasza:
92%
Most miért bántjátok, szerintetek nem egy érdekes nyelvtani felvetés? Nem tudom hogyan van papirra vetve a Bkv szabályzatban , de ha a vakot, nem mint konkrét embert fogalmaztak meg, még jogos is lehet az igény.
2014. jan. 31. 07:57
 13/15 anonim ***** válasza:
Ez de hülye.:D Amúgy szerintem csak viccből írta ki a kérdést. Remélem...
2014. jan. 31. 19:43
 14/15 anonim ***** válasza:

12-es!

Nem olvasol túl figyelmesen. Leírták már többen is, hogy vagy a MÁK által kiadott igazolvánnyal, vagy a vakok egyesülete által kiállított fényképes igazolvánnyal lehet kedvezményesen utazni.

Tehát teljesen mindegy, hogy a MÁK oldalán fel van-e tüntetve, hogy vak ember, vagy csak annyi, hogy vak, ha nincs meg a szükséges irat, akkor még a vak ember sem utazhat ingyen, nemhogy a vak kutya.

2014. febr. 1. 23:54
 15/15 anonim ***** válasza:
Eszméletlen a kérdés :))))) ott a pont.
2014. febr. 6. 09:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!