Vak kutyával utazhatok ingyen a BKV járatain?
Nekem a kutyám vak és a BKV szabályzat szerint a vakok és 1 kísérőjük ingyen utazhat. Ezért gondoltam, hogy ha magammal viszem a kutyámat akkor nekem sem kell jegyet venni.
Valaki tudja, hogy ez működik-e?
Vakok alatt, a vak embereket értik.
Természetesen attól, hogy magaddal viszed a vak hangyádat, csigádat, kutyádat, nem fogják elfogadni. :)
Emberre vonatkozik. Vak ember kisérője utazhat ingyen.
Állatra nem. A földigiliszta pl. vak, nincs szeme, akkor mindenki utazhatna ingyen a zsebében egy földigilisztával?
A kutya nem jogalany. Csak egy állat. Nincsenek jogai. A vakvezető kutya a vak ember jogán utazik ingyen.
A te kutyád kedvtelésből tartott állat, házi kedvenc. Vállaltad, ennek minden költségvonzatával együtt.
Ha vak, ha nem vak, neki is kell jegyet venned.
Ha csak ezért szereztél be egy vak kutyát (az eredeti kérdésből ez jön le, "ha magammal viszem a kutyámat, akkor nekem sem kell jegyet venni"), akkor inkább nem írom le a véleményemet rólad, mert kimoderálnak.
Le lehet pontozni, attól még kell a kutyának és neked is jegy.
Nekem meg vak végbélbaktériumaim vannak, akkor most én is ingyen utazhatok? Aki kételkedik, a nyelvével ellenőrizheti a meglétüket...
Kell fogyatékos igazolvány hogy igazolni tudd a vakságot. Ezt kutyára nem adják ki.
De a magyar gondolkodásmódod tetszik, keressünk kiskapukat ahol lehet 300 forint miatt.
Természetesen ingyen utazhattok, akkor ha a kutyád részére a Magyar Államkincstár megküldi az ún. M.Á.K. kártyát, mert azt kell felmutatni az ellenőrnek! Persze ebben az esetben a távolsági járatokon 90%-os kedvezményt is igénybe vehettek!
:D
A gond csak az, hogy a MÁK nem foglalkozik kutyákkal!
Ha nem lennél idióta, akkor azt is elolvastad volna, hogy milyenigazolványo kellenek hozzá!
"BEMUTATANDÓ IGAZOLÁS:
A Magyar Államkincstár által
kiállított Hatósági Igazolvány és
személyazonosságot igazoló okmány,
vagy Magyar Vakok és Gyengénlátók
Országos Szövetségének érvényes
arcképes igazolványa"
Kérdésnek komolytalan, humornak meg gyenge! Leckéd kész van?
:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!