Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Meguszhatom a buntetest?

Meguszhatom a buntetest?

Figyelt kérdés
Megbuntettek a metrobol feljovet mert elagytam a jegyemet de persze nem hittek el. Nem tudtam h nem muszaly odaadnom a szemelyimet csak ha van ott egy kozteruletis. Felirta az adataimat a szemelyirol es alairtam vmi papirt. Adott egy csekket h fizessem be az Akacfa utcaba 2 napon belul. De ha nincs lakcim a szemelyin akkor ha nem fizetem be akkor meguszhatom a buntetest? V kitudjak nyomozni a szemelyi alapjan a lakcimem?

2014. jan. 20. 09:18
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
A személyazonosító igazolványnak van egy száma. Az alapján még azt is tudják, hogy mit eszel, nem ám azt, hogy hol laksz. Jobban jársz, ha befizeted, és legközelebb jobban vigyázol a jegyedre.
2014. jan. 20. 10:02
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Ez tiszta ügy, ki kell fizetned a büntetést mielőbb, mert különben csak nőni fog a tartozásod. Amit később behajtó szedhet be, kamatostul és ma már nincs e tekintetben lazaság, elévülni hagyott büntetések, stb. Ez van, máskor majd jobban vigyázz!
2014. jan. 20. 10:06
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
na mert ha nem lett volna MUSZÁJ odaadni a személyidet, mit csináltál volna? bevertél volna az ellenőrnek? aki közfeladatot ellátó személy?
2014. jan. 20. 14:36
 4/5 A kérdező kommentje:
Nem hivatalos szemely. Nem foghat meg es el se kerheti a szemelyes dolgaimat pl a szemelyi azonositomat. Ha kozteruletid van ott akkor persze oda kell adnom egyebkent korberohoghetem. Csak ezt nem tudtam
2014. jan. 20. 20:36
 5/5 anonim ***** válasza:

A BKV Jegy- és Bérletellenőrzési Szakszolgálata napi 24 órában több mint 500 jegyellenőrt foglalkoztat.

A pótdíj megfizetését megtagadó vagy személyi azonosságát hivatalos okmányból igazolni, illetve a rendőr kiérkezését megvárni nem szándékozó Utazókat, a jegyellenőrnek az utazásból ki kell zárni.

Jogilag az utas és a közlekedési vállalat között az utazás megkezdésével egy szerződés jön létre, amit az utas megszeg, ha bliccel. A jegyellenőr az ellenőrzési tevékenység során közfeladatot ellátó személynek minősül (Btk., 1978. évi IV. tv. 137. §. 2. pont), de hatósági jogköre nincs. Nem tartóztathat fel, nem kényszerítheti utast okmányai átadásra a személyes adatok rögzítése végett, ugyanakkor az ellenőrzés közben kérheti a rendőrség közreműködését. Az ellenőr az utast az utazási feltételek be nem tartása esetén kizárhatja az utazásból.

2014. márc. 4. 19:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!