Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Szerintetek még megúszhatom...

Szerintetek még megúszhatom végrahajtás nélkül? (máv bünti)

Figyelt kérdés

Már nagyon sok büntetést csináltam magamnak a mávnál ,több mint 30 db-ot,hogy mindig úgy utaztam,hogy jegy nélkül és mikor jött a kalauz felirattam magam. De mostmár leállok nem büntettetem meg többet magam mert ,ha lenne itt vagy 100 bünti,biztos nem engedné el a vasút,így sem engedi el,de valahogy mégiscsak kevesebb.

Állandóan jönnek ,gondolom mikor a kalauztól befut a központba egy újabb büntetésem és várnak 30 napot és mikor letelik,küldi mindig ugyanaz a hölgy a csekket ki,hogy rendezzem mert 30 nap alatt nem rendeztem,megjegyzem:sose rendeztem,nem is fogom,mert nincs pénzem,sem semmi vagyonom,havi 22.800 ft-om van,de azt is megszüntették és mostmár semmi ellátásban sem fogok részesülni.

Kérdésem:Az a hölgy aki írja mindig a felszólítást mikor egy újabb büntetés megy be hozzájuk,az már lehet ismer,hogy "na már megint ez a gyerek?ez mit akar már ez az utasunk"?

És szerintetek elengedik majd?

Egy embert megbüntettek 25x és ő se fizette ki és az önkormányzat kifizette helyette,mondjuk ő roma nemzetiségű volt.

Hú tök jó,ha helyettem is kifizetné az önkormányzat,végre békén hagyna a máv.

De,ha mégsem,szerintetek börtömbe jutok,mert nem tudják miböl behajtani rajtam úgyse?

Ugye nem kerülök börtönbe?

2013. febr. 3. 20:27
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Apukám!

Ide írsz, ez feltételezi, hogy elég sokat mozogsz a neten, ismered ezt az oldalt!

Semmi vagyonod?!

2013. febr. 3. 20:52
 2/14 A kérdező kommentje:
Fejtsd már ki bővebben milyen választ akarsz adni kisfiam!
2013. febr. 3. 20:55
 3/14 anonim ***** válasza:

Csupán arra, hogy nem veszel vonatjegyet sosem, az önkormányzattól várod, hogy fizessen helyetted, végrehajtani nem tudnak, mert nincs ingó és ingatlan vagyonod..

..akkor mégis honnan/miről internetezel? Feltételezem kell hozzá internet előfizetés és villany is. Az ezekre elköltött pénzből kijön a vonatjegy, az időből pedig munka, amiért pénzt adnak.

2013. febr. 3. 20:59
 4/14 A kérdező kommentje:

Anya fizet mindent,mert anyának van pénze,ő tart el,és mindent csinál,úgyhogy én pénz nélkül is jól vagyok.

Az anya 250 ezer havi fizujábol tök jól megvagyunk köszönjük,de azt mondta,hogy a büntit nem fizeti ki helyettem.

2013. febr. 3. 21:01
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

A büntetést nem néni hanem bácsi küldi ki, de ez mellékes. (Igaz ha jól tévedek Fné V. Mónika neve szerepel rajta aláíróként a bélyegzésnél.) És az a bácsi nem ismer, mert automatikusan dolgozza fel a rendszer a követeléseket, automatán nyomtatja, borítékolja.

Ettől függetlenül is, ha az elengedését kéred, nem ez a bácsi vagy néni fogja megkapni, hanem az ügyfélszolgálat, akik kikérik az adataidat. Hány bűntetésed van ebből mennyit törlesztettél már, volt-e valami hajlandóság fizetni.

Teljesen SOHA nem fogják elengedni, de részben is csak akkor szokták, ha volt fizetési hajlandóság. Nálad ez nem volt. Ráadásul a 30 büntetés egy része valószínűleg már behajtási szakaszban van, így arról a MÁV már nem is rendelkezhet.

És ha megengedsz egy személyes megjegyzést: de remélem börtönbe kerülsz. Ideje egyszer úgy érezned, hogy a dolgoknak következménye van, és nem hecc az élet. Heccelünk 20x-30x aztán majd sírunk, hogy engedjék el...

2013. febr. 3. 21:03
 6/14 anonim ***** válasza:
Óhh, akkor anya 250 ezres fizujából, és ami otthon van bőven lesz mit lefoglalni. A helyedben nem lennék túl nyugodt...
2013. febr. 3. 21:09
 7/14 Napkiraly ***** válasza:

anyának semmi köze az ő tartozásaihoz.

Ha TÉNYLEG nincs semmi a neveden (gondold végig, kis földdarabka, örökölt házrész,bármi),és jövedelmed sincs, akkor legfeljebb ingóvégrehajtásra számíthatsz az állandó lakóhelyeden. Természetesen ekkor ha igazolod hogy az adott vagyontárgy nem a tied, akkor tulajdonképpen sok bajod nem lehet. Ha nincs állandó bejelentett lakóhelyed (ami annyiból is jó, hogy ha nem kapsz segélyt, és állandó bejelentett lakóhelyed van, akkor a havi 6000 tb-t be kéne fizetned), akkor nem is tudnak felszólítani a fizetésre, és követelés 5 év alatt elévül.

2013. febr. 3. 21:30
 8/14 A kérdező kommentje:

Kedves 21:03-as válaszoló!

Most tudtam meg,hogy adósok börtöne nincs Mo-n ,úgyhogy a börtön kilőve,megnyugodtam.

Mon-csak olyan börtön van ami bűnelkövetőket lát vendégül,én meg nem bűnt csináltam,csak ingyen utaztam.

2013. febr. 3. 21:47
 9/14 anonim ***** válasza:

"l,én meg nem bűnt csináltam,csak ingyen utaztam."

Aha. Akkor kérlek add meg a címeteket, elviszem anyukád 2 havi fizetését, és én is csak azt mondom, hogy nem bűnt csináltam "csak" elvittem egy "kis" pénzt.

Elég szomorú, hogy ilyen teherrel a válladon sem érzed bűnnek a lopást. (Ugyanis megloptad a vállalatot, ezzel a fizető utasokat is! )

2013. febr. 3. 22:05
 10/14 anonim ***** válasza:
Nem vagy roma mint az a barátod de ahogy leírod úgy viselkedsz mint ők.Nagy különbség nincs köztetek.
2013. febr. 4. 11:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!