Valahogyan megúszhatom a kései átírás miatti büntetést?
Figyelt kérdés
Sziasztok!
Dec. 21.-én vásároltam 1 pótkocsit!Ma járt le a műszakija,és még eredetvizsga,és biztosítás is kellene!Sajnos az ünnepek miatt nem tudtam intézkedni,meg így év végén már szinte még a fű se nő!Ott a gond h jan. 5.-én jár le az a 15 nap,amit az átírásra adnak!
Meg lehet ezt vhogyan úszni?
Egyáltalán én leműszakiztathatom?
Bocsi a lámaság miatt,de még sosem csináltam ilyet!
Köszönöm előre is a segítséget!
2013. jan. 3. 18:17
1/5 Zsolt75 válasza:
Szerintem a 15 nap 15 munkanapot jelent, így nem vagy elkésve.
Biztosítást, eredet vizsgát és vizsgáztatást egy helyen is megcsináltathatod, nincs akadálya.
2/5 A kérdező kommentje:
Szia!Már sikerült kideritenem,h 15 naptári nap,nem pedig 15 munkanap!Azt nem tudod esetleg,h én megcsináltathatom a műszakit,vagy még az előző tulajnak kell?
2013. jan. 3. 19:46
3/5 anonim válasza:
Megcsináltathatod te is,adásvételi+forgalmi,adatlapra vizsgáztatják,majd átíráskor beragasztják az új forgalmiba az érvényesítő matricát.De ha nemíratod át,akkor 15 nap elteltével az adatlapos vizsga érvényét veszíti!
5/5 sz0tyi válasza:
Ahogy én tudom, műszaki nélkül nem írják át. A műszakit neked kell megcsináltatni, ha nincs valami egyéb megállapodás az előző tulajjal -írásban. A műszaki mindenképp elvisz pár napot, ezért célszerű elmenni az okmányirodába, és szólni, hogy folyamatban van az ügy, de még nem értél a végére a műszaki miatt. Amikor nekem volt ilyen ügyem, akkor azt mondták 1/4 illetéket kell fizetni, és akkor már van haladékom amíg a műszaki nincs meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!