Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » 39 éve a mávnál szolgálok és...

39 éve a mávnál szolgálok és meghasad a szívem, amikor szidjátok. Miért nem értitek meg, nem direkt késnek a vonatok?

Figyelt kérdés
2014. jan. 2. 18:41
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
62%
A Gysev ezerszer jobb, tisztább, korszerűbb vonatok és a személyzet is kedvesebb. Miért nem mész át oda?
2014. jan. 2. 21:10
 12/23 anonim ***** válasza:
10-es válaszoló vagyok, csak kibővíteném valamivel: azok az emberek, akik szidják a MÁV-ot, magukba nézhetnének egy kicsit. Arra nem gondolnak, hogy ilyenkor meghasad a szíve a dolgozóknak, itt van például Ön, de a legtöbb dolgozó valószínűleg így van vele. Sőt még én is, pedig nem is vagyok MÁV dolgozó. Továbbra is azt mondom, hogy együttérzek Önnel.
2014. jan. 2. 21:44
 13/23 anonim ***** válasza:
68%

10-12-es.

Azért elolvastad miket írtak a többiek? Én fizetek egy szolgáltatásért. Ha nem azt kapom amiért fizettem, miért szakadna meg a szívem a cégért, amelyik nem teljesíti a vállalt feltételeket?

2014. jan. 2. 22:27
 14/23 anonim ***** válasza:

Kövezzetek meg, de én bizony nem csak a MÁV(-Start)ot szoktam szidni, ha valami nem megy flottul a vasúton. Ugyanis kőkemèny egyéni felelősségek is vannak. Igen, ha úgy egészében nézve koszos a vonat, az nem egy meghatározható takarító hibája, de ha takarítás után fél perccel tele a szemetes kocsiban, akkor ott nem volt rendes takarítás. Ha műszaki okból késik egy vonat és nem jön össze a csatlakozás, akkor sem lehet megmondani mindig, melyik karbantartó rontott el valamit, ám a csatlakozásmulasztás igenis az illetékes menetirányító hibája lesz.

A legnagyobb gond pont a vasutasok egy nagy részének a hozzáállásával van. Sokszor érzem úgy, hogy az utas van a vasútért és nem fordítva. Különösen akkor érzem ezt így, amikor valami nagyobb gebasz miatz borul a bili és hirtelen eltűnik az érintett vonat közeléből mindem vasutas. Ha meg mégis találok valakit, attól vagy találgatás a válasz, vagy az, hogy ő nem tud semmit, kérdezzem meg mástól. Ugyanő a magánszektorban ilyen esetben lázas telefonálgatásba kezdene, hogy kiderítse, mi a válasz a kedves ügyfél kérdésére.

A fő gond tehát az, hogy nagyon sok az olyan vasutas, aki a problémákat nem érzi a sajátjának és nem tesz meg minden tőle telhetőt a megoldás érdekében. És igen, legmélyebb tiszteletem a szintúgy számos kivételnek is, akik viszik a hátukon ezt a szocializmusból ittragadt mammutvállalatot - ők végzik az igazán kemény munkát!

2014. jan. 3. 05:29
 15/23 anonim ***** válasza:

Engem leginkább az zavar, amikor a vasutasokat (főleg a jegyvizsgálókat) lenézik, alsóbbrendűnek tekintik. Kifejezetten a korombeli egyetemisták szokása ez...

Egyébként valóban idegesítő, pláne akkor, amikor a vasút egyetlen dolgozója se tehet a kialakult helyzetről. Emlékszünk még március 15-ére, amikor mindenféle közlekedés ellehetetlenedett? Na, akkor is a MÁV volt a köcsög. Mert ugye a ~20 centis hóval, az ónos esővel és más ínyencségekkel mindenki oly könnyedén megbirkózott.

Szóval van olyan, amiben az utasoknak van igazuk (főleg a forgalomirányítás nem szokott a helyzet magaslatán lenni), de összességében tényleg túlzásba esik a nagy részük, még ha potom 5 perces késésről is van szó.

2014. jan. 3. 17:30
 16/23 anonim ***** válasza:
15-ös, igazad van! Az utasok nagy része tényleg túlzásokba esik, vagy lenézi a dolgozókat. Volt már, hogy ültem a vonaton, ami késett, és egy "kedves" utas a mellette ülőnek elkezdte mondani a magáét a mozdonyvezetőről. Na a mozdonyvezető az, aki pont a legkevesebbet teheti a dologról. Ő csak vezeti a vonatot, de ha megállásra, vagy lassú vezetésre kényszerül akár időjárás, vagy forgalmi okok miatt, ő semmit sem tehet róla. Szóval a kedves panaszkodó utasoknak mondom, nem kell egyből a MÁV-ot szidni, de főleg nem a mozdonyvezetőket!
2014. jan. 3. 17:57
 17/23 anonim ***** válasza:

A késés, amennyiben 1-2-3 perc, nem zavar, mert egy féktávot másképp vesz a mozdonyvezető, és már összeszed ennyit, nem ezzel van a baj, hanem amikor 10-15- 20 perceket késnek a Tapolca-Bp vonatok Fehérvárnál például.

Nem érdekel, kinek a hibája, ezt én úgy nevezem, hogy nem teljesített szolgáltatás.

Arról nem is beszélve, hogy némelyik szerelvény olyan retkes, hogy ha odahányok, tisztább lesz... Nem érdekel, hogy melyik felsővezető tette zsebre azt a pénzt, amiből fel kellett volna újítani, meg ki kellett volna fizetni a takarítót, akit azóta elbocsátottak ,mert nincs keret a fizetésére. Ez nem európai szintű szolgáltatás, az elővárosi új szerelvényeket leszámítva.

Mindig van kivétel, aki becsületesen dolgozik, ezzel tisztában vagyok. Nem velük van bajom, ők viszont ne érezzék magukénak azt a felelősséget, ami nem őket terheli.

2014. jan. 5. 20:30
 18/23 anonim ***** válasza:

Senki nem mondta hogy "direkt" késnek a vonatok.

Nekem annyi a gondom hogy többségében az IC-n olyan a minőség mintha a német harmadosztályú kocsiosztályban utaznék. Mivel ez utóbbi nem létezik, így kritikán aluli.

Évtizedek óta nyeli a pénzt, de kocsit nem vesznek. Hanem a régi szart újítgatják..ugyanez érvényes a régi mozdonyokra.

Egyetlenegy minőségi szolgáltatása van, ez a Railjet. Ez viszont mint tudjuk ÖBB tulajdon (milyen meglepő)

2014. jan. 10. 23:39
 19/23 anonim ***** válasza:
18-as, ez azért nem teljesen igaz... Épp mostanában készült el az új IC+ kocsi, éppen tesztelik, hamarosan forgalomba áll. Aztán ugye a 3. generációs IC kocssik is nagyon újak még. Aztán a mozdonyok. Nagyobb sebességű vonalakra vett a MÁV új mozdonyokat. A Taurus is viszonylag új még, de a legújabb a Traxx. Ezeket a mozdonyokat leginkább IC vonatok elé rakják be. Na hol itt a probléma az IC-kkel? :)
2014. jan. 11. 10:00
 20/23 anonim ***** válasza:
A Taurus már több, mint 10 éves mozdony, szóval közel sem mondható újnak. Mire sikerül ilyen tempóban a V43-asokat selejtezni a Taurusok elavultak lesznek.
2014. jan. 11. 13:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!