Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Az Ikarus 280nt mettől meddig...

Az Ikarus 280nt mettől meddig gyártották?

Figyelt kérdés

2013. dec. 19. 15:09
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
0%

Igen, a MAN és a Mercedes, a világ buszgyártásának az éllovasai is csak azért uralják a teljes európai piacot, mert nem megbízható, 10 év alatt széteső, télen bedöglő buszokat gyárt. Bezzeg az Ikarus! Senki se vett belőle a rendszerváltás után szinte, mert annyira korszerű, megbízható és strapabíró volt minden buszuk...

Ne nevettess már.

2013. dec. 22. 17:10
 12/16 anonim ***** válasza:
Nem azt írtam, hogy bedöglik télen, vagy hogy 10 év alatt szétesik (ez utóbbiról egyáltalán nem is írhattam volna, mert még nincsenek 10 évesek), hanem hogy síkos emelkedőre nem tud felmenni. Konkrétan MERCEDES-ekről van szó. Azért, mert a motorja hátul van, a meghajtott középső tengely kerekein így kevés a terhelés. Kívülről szépen látszik, hogy középen, a csuklónál, felpúposodik, és marad az emelkedő alján.
2013. dec. 22. 19:41
 13/16 anonim ***** válasza:

Az a helyzet, hogy akármilyen gyenge konstrukciónak nevezed, meg korszerűtlennek (ami igaz is..!), az itthon fellelhető buszok között a legstrapabíróbb. Vonatkozik ez mindenre. Jobban bírja a rossz utakat, a karbantartás hiányát, akármit. Nem mellesleg 10 literrel kisebb átlagfogyasztása van, mint pl a VOLVO csuklós buszoknak..

Az éjszakára is kiadott kocsik akár 20-22 órát is üzemben vannak.

A németek amikor vitték a Mauser puskáikat az orosz frontra, mind befagyott. A hihetetlen minőségtelen Mosin-Nagant orosz puskák, amelyeknek az illesztéseiről jobb nem beszélni, kitűnően működtek. Jobb a Mauser, pontosabb, de ezek szerint mégse.. remélem érted a példát. Az egyszerű konstrukció sokszor megbízhatóbb.

2013. dec. 23. 10:51
 14/16 anonim ***** válasza:

Gyártották még 2000-ben is a Volán számára, a BKV részére az utolsó darabok 280.49 típusszámon 94-ben készültek, ezek jártak az utóbbi időben a 7E -173E vonalon, amíg még létezett ilyen.

(mindezt mondjuk 2 perc guglizással találtam meg a Wikipedián, mert a gyártás végére nem emlékeztem pontosan....)

2013. dec. 28. 18:57
 15/16 anonim ***** válasza:

Szia!

[link]

1973- 1998-ig gyártották.

1998 második fél évtől faceliftet végeztek rajta, és C80 néven gyártódott.

2014. febr. 6. 09:28
 16/16 anonim ***** válasza:

A legfiatalabb BKV Ikarus 280.49 1993 december 1-én készült.

Amik a 7-173E vonalon jártak / piros orrú/ azok típusmódosításon estek át, Ikarus 280.40A lett belőlük.

Info:

[link]

2014. febr. 6. 09:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!