Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Hogyan vélekednek a MÁV-Start...

Hogyan vélekednek a MÁV-Start jegyvizsgálói a BKK hév-jegyellenőreiről?

Figyelt kérdés
Lenézik az aprócsörgetős hév kalauzokat?

2013. nov. 13. 22:39
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Nem.
2013. nov. 13. 22:46
 2/13 A kérdező kommentje:
Bővebben?
2013. nov. 13. 23:15
 3/13 anonim ***** válasza:
Nem nézik le. Miért néznék le?
2013. nov. 13. 23:21
 4/13 anonim ***** válasza:
Szerinted foglalkoznak ezzel? Van véleményük? Nem hinném. Nekem sincs a saját szakmámban a máshol dolgozókról.
2013. nov. 13. 23:29
 5/13 A kérdező kommentje:

A különbségek miatt.

A BKK-s kalauzok kis doboztatyóval járnak, mindenki tőlük vesz jegyet, és valószínűsíthetően kevesebbet is keresnek.

2013. nov. 14. 17:24
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
nem tudom, hogy ki mennyit keres, de nem hiszem, hogy normális ember lenézne valakit azért mert nagyobb táskával jár dolgozni...) Egyébként is normális ember nem néz le egy másik embert.. Lehet, hogy nem ért vele eget, lehet, hogy rossznak tartja , de nem kell lenézni senkit, szerintem, Én nagyon szeretem, hogy nem kell lemaradnom a hévről, hogy még a jegyet is megvegyem, a nagy rohanás közben, hanem a héven lehet megvenni, úgyhogy én spec. jobban kedvelem őket:)
2013. nov. 14. 21:28
 7/13 anonim ***** válasza:
Már nem azért, de szerinted pont a jegyellenőrökkel fognak foglalkozni a jegyvizsgálók?? Ez olyan mintha mondjuk egy középiskolai tanár lenézne egy általános iskolai tanárt..... Azért mert mondjuk a jegyvizsgálóknak jobb a fizetése vagy bármi mása, még nem fogják lenézni az ellenőröket... Biztos lehetsz benne, hogy nem is foglalkoznak ezzel... Főleg, hogy van olyan ismerősöm aki a MÁV-Startnál vezető jegyvizsgáló, és még nem hallottam tőle ilyesmit... :D
2013. nov. 15. 23:00
 8/13 anonim ***** válasza:
ugyanaz a munkakör, kollégák, csak éppen más vasúttársaság alkalmazza őket :) Az már más kérdés, hogy a BKK-BKV a 21. században még mindig kézzel írt jegyekkel szórakozik a HÉV vonalakon, de ezért nem a BKK-s jegyvizsgálót, hanem a céget kell lenézni
2013. nov. 16. 00:30
 9/13 anonim ***** válasza:

8-as válaszoló, szerinted ugyanaz a munkakör? (Csak kérdezem, és félreértés ne essék, nem kötekedésből)...

Ha ugyanaz a munkakör akkor a HÉV ellenőröknek is meg kell tanulni az F1 jelzési utasítást, az F2 forgalmi utasítást, ezeknek a függelékeit, és még ezeken kívül több száz oldalt? És akkor ezek szerint nekik is el kell sajátítani a vasútföldrajzi ismereteket, és még ezeken felül a HÉV ellenőrök is fel vannak hatalmazva a vonatok közlekedésének szabályozására mint a jegyvizsgálók a MÁV-Startnál vagy a GYSEV-nél? (Menesztés, és a különböző kézi-és hangjelzések valamint a fényjelzések) Csak azért kérdezem mert én még például nem láttam HÉV ellenőrt vonatforgalmat lebonyolítani, pedig napi 2X utazok hévvel. Ennek ellenére a vezető jegyvizsgálók egyik alap feladata az előbb említett dolgok...

2013. nov. 16. 08:57
 10/13 anonim ***** válasza:
Mivel a HÉV is vasút, ezért lényegében nekik is ezeket kell tudni. De persze meg kell különböztetni a BKK ellenőrt, aki a Budapesten belüli szakaszon néha felszáll, és a jegyvizsgálót, aki a vidéki vonalrészeken minden vonaton rajta van. Utóbbiaknak jóval többet kell tudni, ha a vonatot meneszteni kell, nekik is kell indulásra készen jelzést adni, és hasonlók (pl.: ha az ACSEV motorkocsi nosztalgiaként megy valamelyik HÉV vonalon). F1, F2-t nekik is kell tudni, a vasútföldrajzból szerintem csak minimálisat (csak a saját vonalakra)
2013. nov. 17. 23:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!