A helyzet a következő volt: Múlt évben még középiskolás voltam csakhogy amikor az érvényesítőt osztották nekem éppen nem volt diákom mert elhagytam,így nem kaptam érvényesítőt.
A minap egy "kedves" kalauz "úr" megbüntetett 10000 Ft-ra emiatt. Azt mondta ha bemutatom az érvényes diákomat elég 1300 Forintot fizetnem de azt már nem bírta felfogni, hogy én már olyat nem fogok kapni mert nem vagyok középiskolás.( ha valaki nem tudná Okt. 31-ig érvényes a diákigazolvány ilyenkor). Éppen nálam volt a középiskolás bizonyítványom felvetettem neki hogy azt megmutatom neki hiszen abba benne van hogy 2013-ban végeztem.Sajnos ez se érdekelte.Lényeg ami lényeg nem tudok 10000 magyar Forintot nélkülözni sajnos mert nem engedi helyzetem. Mi fog történni ebben az esetben?
Az ország elhagyásáról: Volt ismerősöm, akik Új-Zélandig szakadt el a gyerektartás elöl. Megtalálták, s most az ottani jövedelméből veszik le. Csak azért szólok, nehogy meglepetés érjen majd.
2013. okt. 11. 13:27
12/17 anonim válasza:
Nagyjából egy Banglades vagy Szomália szintű országig kell menekülnöd. A legjobb, amit tehetsz, hogy valahogy kiizzadod azt a 10 rugót.
2013. okt. 11. 14:34
13/17 Dörmögő válasza:
Nyár eleje óta jársz úgy hogy olyan kedvezményt veszel igénybe ami nem is jár neked jogilag. Még ha kifizeted a 10 000 forintot akkor is elmondhatnád magadról hogy olcsón utaztál. Bár a hozzáállásodat elnézve ennek az ügynek a vége nem fog megállni egy tízesnél.
2013. okt. 11. 14:53
14/17 anonim válasza:
bezony :D hiába október 31-ig érvényes, de nem a diákigazolvány, hanem a matrica rajta, ami neked nincs...és valóban tökmind1 hova mész, ha EU-n belül maradsz, akkor simán megtalálnak...kivéve, ha nem jelented be ott magad...ami hát...elévülésig elég kellemetlen dolog lenne...meg hát majd az lesz a vége, hogy külföldön is ezt csinálod...és akkor ha mi hagynánk itt az országot, akkor kinn is az ilyenek miatt általánosítanak minket "köcsög, élősködő magyaroknak"...
2013. okt. 12. 16:20
15/17 anonim válasza:
nem képmutató itt senki...te feltettél egy kérdést, mi meg válaszoltál rá...az van, hogy úgyse fogod megúszni akkor se, ha külföldre mész...
2013. okt. 13. 14:22
16/17 Lienah válasza:
Csakhogy valós MÁV-os történet is álljon itt....
Megbüntettek, leszartam mert sok ismerősöm is kb...
Csakhogy amikor letelt volna az 5év, kaptam ismét egy felszólítást (ami nem hagyta elévülni..., ilyenkor újabb 5év...). Végül kaptam egy dr. xyz-s levelet hogy fizessek, különben.... a lényeg hogy kikönyörögtem a 6havi részletfizetési lehetőséget.... egy nullával lett több, mint ha akkor kifizettem volna....
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!