Ha nem fizetem be a szabálysértési bírságot mit tehetnek?
Figyelt kérdés
Szóval megbüntettek, mert leszedtem egy plakátot, szemetelés az ok. 25000 forint bírság, elmúltam már 18, de még tanulok, nem rendelkezek tulajdonnal vagy jövedelemmel. 5 nap közmunka lenne, de mivel tanulok és kollégista vagyok nem igazán lenne rá időm. Szóval mit tehetnek ha nem fizetem be, hanem megvárom, hogy elévüljön? Elzárásra csak nem változtatják, többe kerülne, mint a bírság. Előre is köszönöm a válaszokat.2012. nov. 17. 19:03
1/1 anonim válasza:
Kötelező átváltoztatniuk szabálysértési elzárásra. 5000 FT-onként 1 napra változtatják át, azaz a te esetedben 5 napra. Ha pedig nem jelensz meg a kijelölt büntetés végrehajtási intézetnél a megjelölt időben, akkor elővezettetnek.
Hidd el, jobban jársz, ha a közmunkát választod, de vigyázz, mert rövid a határidő, amíg elmehetsz a munkaügyibe közmunkára jelentkezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!