Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Máv bírságot mikor tudom majd...

Máv bírságot mikor tudom majd befizetni?

Figyelt kérdés
Nem volt diákom és megbüntettek, már 2 hete ülnek a csekken. Ugye a csekk megérkeztétől van 2 hetem a diák bemutatására? És akkor csak 1 részét kell majd kifizetnem a büntetésnek igaz?
2012. okt. 7. 19:55
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem. Ha 2héten belül beballagsz bármelyik állomásra a jegypénztárba és bemutatod akkor 1300ft-ért sztornózzák és nem küldenek csekket.

Mivel ebből kicsúsztál 8000ft-ot +a jegykiegészítés árát kell fizetned.

De ez egyébként fentvan a MÁV honlapján, és az utasleadási cetli hátulján is (ha az a neve, az a vacak szalag amit a kaller adott).

2012. okt. 7. 19:59
 2/10 A kérdező kommentje:
Azt nem írtam alá, így is áll a 8k? valahogy nincs kedvem annyit fizetni ezeknek...
2012. okt. 7. 20:00
 3/10 anonim ***** válasza:
58%

Akkor is.

Az adataidat felvették szóval meg fogod kapni a csekket.

Ha ilyen van akkor simán le kell szállni a következő megállónál, ugyanis a kalauz nem tarthat vissza és nem is igazoltathat, közlöd vele hogy kizárod magad a közlekedésből és a következőnél leszállsz, valószínűleg nem fog rendőrt hívni miattad.

Egyébként nekem 2éve van náluk egy 11500-as csekkem ugyanilyen miatt, nálam az ideiglenest nem fogadta el, nem nagyon igyekeznek behajtani.

2012. okt. 7. 20:14
 4/10 A kérdező kommentje:
Igen, utólag én is ezen gondolkoztam, olcsóbb lett volna jegyet vennem arra a +1 megállóra.
2012. okt. 7. 20:22
 5/10 anonim ***** válasza:
74%

" nem nagyon igyekeznek behajtani."

Nem, mert megvárják, amíg összegyűlik egy nagyobb adósságállomány (nem neked hanem sokszázezer utasnak) amit egyben értékesítenek adóggásbehajtó cégnek.

Na, ő majd érdekelt lesz abban, hogy behajtsa rajtad, mert fizetett az adataidért a vállalatnak.

Pár éve volt ilyen utoljára, akkor exponenciálisan megnőtt a fizetési kedv, amikor az adósságbehajtó munkába lépett.

2012. okt. 7. 20:37
 6/10 anonim ***** válasza:
31%
Jogszabály szerint 1év alatt elévül ha nem kapok fizetési meghagyást, az utolsó levelet 1éve és 8hónapja kaptam tőlük. Nem valószínű hogy ezek után behajtanák.
2012. okt. 7. 20:41
 7/10 anonim ***** válasza:
74%
A-a, 5 év az elévülése.
2012. okt. 7. 20:56
 8/10 A kérdező kommentje:
77% te a máv-nál, vagy valami behajtó szervezetnél dolgozol?
2012. okt. 7. 21:16
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem feltétlenül kell ott dolgoznia, ez a jogszabályokból világosan kiderül.
2012. okt. 7. 22:25
 10/10 anonim ***** válasza:
2009-ben volt egy változtatás, azóta egységesen egy év, a MÁV-nál és a BKV-nál is, MÁVos kalauz ismerős mondta.
2012. okt. 7. 22:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!