Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Beperelhetem a BKK-t? Vagy...

Beperelhetem a BKK-t? Vagy hogy rendezhetném ezt az ügyet?

Figyelt kérdés

Én a III. kerületben lakom, a barátom Budakeszin. Mivel gyakran vagyok nála, vettem a Pest-bérletem mellé egy Budakeszi bérletet is. A pénztárnál annyit mondtam, hogy a felsőoktatási BP-bérletem mellé kérnék egy Budakeszire érvényes bérletet is. Erre a nő szó nélkül adott nekem egy 90%-os bérletet.

Nem is volt sokáig semmi baj, de aztán tegnap ellenőriztek, megnézték a diákom, majd mivel azon nem Budakeszi volt a lakcím, megkaptam a 16 ezres csekket. Akkor derült ki számomra, hogy ez csak lakóhely és iskola között érvényes. Hiába bizonygattam az ellenőrnek, hogy fogalmam sem volt erről, meg hogy a kérésemre ezt adták ki a pénztárnál, az rendkívül flegma, undorító módon kezelt.

Mit tehetnék? Azért kerültem ilyen helyzetbe, mert a büntetést kirovó cég egyik alkalmazottja abszolút hozzánemértő volt, semmi keresnivalója a munkakörében, félretájékoztatott és ezzel nekem jelentős anyagi kárt okozott. Pedig én nem az árral akartam csalni, megvettem volna a drágább bérletet is, vagy ha az nagyon drága, akkor jártam volna jeggyel...

2013. szept. 21. 11:41
 1/5 anonim válasza:
100%
Panaszlevél a BKK-nak, ugyanezt a BKV figyelő és Tékozló Homár blognak is küldd el, a nyilvánosság gyorsítja a dolgot.
2013. szept. 21. 11:47
 2/5 A kérdező kommentje:
Tegnap írtam a BKK-nak, remélem hamar lépnek :)
2013. szept. 21. 11:51
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

A kedvezményes bérletek nem csak a BKK-nál vagy a BKV-nál hanem kb minden tömegközlekedési cégnél úgy van hogy egy 90% os bérlet csak az adott oktatási intézmény és a bejelentett lakcím/tartózkodási hely között érvényes. Tehát ha Budakeszire kértél bérletet és nem vagy oda bejelentve akkor igazuk volt az ellenőröknek hogy megbüntettek mert azt jogtalanul használat. Az valóban rossz ha az ellenőr undorító flegma módon beszélt veled nem védeni akarom őket de amennyi ügyük volt már mert sokan így csalnak ám sajnos ami kikészíti az ő idegüket meg a jó modorukat nem csoda hogy így viselkedett de ez nem elfogadható stílus tőle ez tény. Az hogy te nem tudtad az sajnos nem mentesít fel a büntetés alól mivel a törvényben benne van hogy a törvény nem ismerése nem mentesít fel a következmények alól, tehát ha te elviszel egy biciklit az utcáról és ha elkapnak és azt mondod hogy ezt nem tudtad, ugyanúgy rád varrhatják a büntetést és a nyomozási költségeket. A pénztáros is hibás volt mrt neki kötelessége megkérdeznie ha kedvezményes bérletet ad hogy bevagy-e jelentve Budakeszire mint ott tartózkodó, mert ha bevagy akkor érvényes lenne az a bérlet igaz hogy a diákodon az nincs rajta de ha jól tudom a lakcímkártya bemutatásával is igazolhatod hogy jogosan használod, tehát ebbe igazából mindketten hibásak vagytok, te is mert nem figyeltél, oda, a pénztáros is, meg az egész BKK is az ellenőrökkel együtt.

Egyik haverom is így szívta meg a volánnál mert a nagymamájánál lakott egy ideig mivel nem hagyhatták már egyedül és arról a helyről vett bérletet, csak a gond ott volt hogy nem volt bejelentve így nem volt jogosan érvényes a bérlete de viszont érintette a járat az ő bejelentett lakóhelyét és az ellenőr is ott szállt fel, így neki mondta hogy most az egyszer kivételesen elnézi ezt de figyelmeztette haveromat hogy intézkedjen ez ügyben mert probléma lesz belőle.

Tehát tehetsz panaszt a BKK-nál hogy nem tájékoztattak megfelelően meg az ellenőrük is bunkó volt de pereskedni e akarj mert komoly ügyvédek védik őket plusz nekik is igazuk van a dologban tehát jogos is az a büntetés sajnos, ezt vedd tanulópénznek.

2013. szept. 21. 12:01
 4/5 anonim ***** válasza:
így van, az ellenőr egy dolog, sajnos mondhatni átlagos, de az tény, hogy a bérletváltás a te hibád is, mert nem ellenőrizted, jó-e(meg persze valaki szerint az összes kedvezményre való jogosultságot is tudni kéne mindenkinek...de ez már hülyeség). Pénztárost olyan szinten meg lehet érteni, hogy nem voltál elég pontos, és azt gondolta, hogy Budakeszin laksz, azért szeretnél Budapestbérlet mellé vásárolni, mivel hát logikusan ha valaki egy viszonylatra vásárol bérletet, feltehetőleg vagy oda jár suliba vagy ott lakik. Úgyis valami ilyesmivel érvelnének, szóval ezt mostmár be kell fizetned, és legközelebb úgy kell venned bérletet, hogy sima diákot.
2013. szept. 21. 12:10
 5/5 anonim ***** válasza:
Előzőnek: "sima diákbérlet" nem létezik, csak teljes árú és 90%-os kedvezménnyel árusított.
2013. szept. 21. 19:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!