Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Beperelhetem-e a Centrum...

Beperelhetem-e a Centrum parkolót?

Figyelt kérdés

Első:A Nyugatinál álltam, meghosszabbítottam a jegyem, de mivel ne vittem magammal a kocsikulcsot, nem tudtam betenni az érvényes jegyet az autóba.Persze várt a cédula!

Második: Ismét Nyugatinál pár hétre rá, mire pénzt váltottam, várt a cetli!

Panasszal éltem, 3 levélváltás után, miszerint elutasítják a panaszom, pár hónap csend következett.

Most, semmi előzmény nélkül, bírósági végzés jött huszonezer forintról. Tehetnek ilyet? Nem kaptam semmilyen értesítőt, de még a perről sem!! Mekkora lehet az esélyem, ha fellebbezek? Ügyvédre sajnos nagyon nincs pénzem! Csak magamra vagyok utalva! Belevágjak?

2009. nov. 13. 23:40
 1/5 anonim ***** válasza:
A másodikra tudok csak válaszolni,velem pont ma történt meg,hogy a Fővám téri csarnoknál parkoltam és mig elmentem váltani szépen megbüntettek..:@ Kb. 3 perc volt mig váltottam,mire kiértem ez fogadott!Hála istennek kiszurtam a parkolási ellenőrt és szóvá tettem,hogy miért büntetett meg?? Erre mondta ha még a büntetéstől számitva 5 perc alatt veszek jegyet és bemutatom a vagy mailben elküldöm az ügyfélszolgálatra akkor semmisnek tekintik a büntetést! Gyorsan automata és pont az ötödikpercben tudtam megvenni a jegyemet ezzel gyorsna be az ügyf. szolgálatra kitöltöttem egy lapot lefénymásolták és ennyi..,hál istennek megúsztam,szerencsém volt hogy megtaláltam az ellenőrt!Erről az 5 perces idővallumról nem is tudtam egyébként.. Nálad,hogy történt a másodiknál ha leirnád egy kicsit részletesebben..!Az elsőnél nem sok sikert jósolok!Próbálj meg fellebezni nem sokat vesztesz vele,sok sikert!
2009. nov. 14. 00:30
 2/5 A kérdező kommentje:
Sajnos én nem találtam meg az illetékest, de nem 5, hanem 10 perc telt el, mire fel tudtam váltani a pénzt, s megvenni a jegyet.
2009. nov. 14. 07:05
 3/5 anonim ***** válasza:

levelet kell írni nekik.

Segítettem, kicsit. megírtam helyetted. Másold ki innen, és küldd el nekik!

A lényeg:

miszerint a késedelmes jegyváltás (2 perc) oka az, hogy nem rendelkeztem aprópénzzel, és a papírpénzemet a parkolójegy kiadó automata nem fogadta el, így aprópénzt váltani kényszerültem.

Mint azt a Jegybank törvény (2001. évi LVIII. Törvény) 31§ (2) bekezdése kimondja „Az MNB által kibocsátott bankjegyeket és érméket azok bevonásáig magyar törvényes pénznemben teljesítendő fizetésnél mindenki köteles névértéken elfogadni.”

Mivel ennek hatálya kiterjed a CENTRUM PARKOLÓ RENDSZER Parkolási Szolgáltató Kft -re is, valamint mivel a fent nevezett nem tesz eleget maradéktalanul törvényi kötelezettségének, így számomra kényszerhelyzetet teremtett jogkövető magatartásom gyakorlása során.

A késedelmes jegyváltás okaként elsősorban a parkolási szolgáltató cég törvénysértő, kényszerhelyzetet teremtő magatartása okolható. Kérem ezért a Tisztelt Bíróságot, hogy a fizetési kötelezettség alól mentsen fel, továbbá mondja ki a CENTRUM PARKOLÓ RENDSZER Parkolási Szolgáltató Kft jogsértését, és szólítsa fel a jogsértő magatartás beszüntetésére!

2009. nov. 14. 07:19
 4/5 anonim ***** válasza:
Nekünk is volt már ilyen! 3-szor is! Már az elsőnél megmondta az ellenőr hogy vegyek gyorsan egy jegyet, mivel az 5 percen belüli lesz kérelmemre törlik a büntetést, így is lett, viszont a 3. alkalommal a nyugati környékén történ velem is, a Centrum parkoló körzetében, ugyanezt elmondta az ottani ellenőr, bementem, és őt megleptésemre aztmondta a csaj írnom kell egy indokolatot, megírtam, beadtam, néhány nap mulva jött egy levél hogy nem fogadták el, akkor édesanyám(ő nevén van az autó) felhívta a magyar autóklubbot, ők oda adtak egy ügyvéd telefonszámát, aki a telefonon keresztűl, díjmentesen elmondta nekünk hogy pontosan mit írjunk a levélben(jogi nyelvezettel) és azt elküldtünk, néhány napra rá megjött a válasz hogy elnézésüket kérik, törölték a büntetést!
2009. nov. 14. 13:06
 5/5 anonim ***** válasza:

Nekem is volt ilyen.Azóta kesztyűtartóba,műanyag dobozban van az apró.

Amúgy meg egy csomót be se fizettem.Pl,amíg orvosnál voltam és lejárt aztán megbüntettek,ilyet biztos nem fizetek be.

2009. nov. 14. 14:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!