BKV pótdíj 16, 000 forint, ezek észnél vannak?
Öcsém 16 éves most volt a sulikezdése, és nem lyukasztott időben jegyet, emiatt pótdíjra kötelezték. Megvette a bérletet, szerette volna bemutatni az Akácfa utcában, de az új bérleteken már rajta van hol vette és mikor. Mivel a büntetés után vette a bérletet, ezért nem fogadták el, így kiadott 4,000 a bérletre és 16,000 a pótdíj.
Szüleim teljesen ki vannak, mivel alig telik erre a fizetésükből, hogy ezt kifizessék.
De ott öcsém meséli azért is pótdíjaztattak, ha valaki nem írta be a bérletre a számot, hiába vette meg, az is 16,000 forint.
Csak én vagyok ezeken felháborodva, hogy az idén 6 millás prémiumot kapó Vitézy Dávid és milliárdos veszteséget produkáló BKK a pórnépet sz*patja ezekkel a hülyeségekkel?
Igen, csak te vagy felháborodva.
Én meg azért, mert, bár tudjátok mit és hogyan kellene csinálni, mégsem teszitek meg és még ráadásul nem is érzitek felelősnek magatokat miatta. Ennek semmi köze ahhoz, hogy ki és mennyi prémiumot kap. Akár a tiéteket, akár másét nézzük.
Nem, nincsenek észnél. A BKV eredetileg egy jótékonysági intézet, és az öcséd, és hasonlóak miatt jött létre. Nem baj ha nincs jegy, bérlet, vedd meg utólag, mi elhisszük, hogy amúgy is akartál venni alapon működik.
Ha nem tetszik, akkor járj gyalog, biciklivel, vagy kocsival. A kocsi a legjobb, mert ott is el lehet játszani, hogy tankolsz, de nem fizetsz.
Igen megerősítem, hogy csak te vagy ezen felháborodva.
Én meg fizető utasként azon vagyok felháborodva, hogy öcséd meglopott engem is mint fizető utast. Lesz.arom, hogy mikor akart lyukasztani és mikor nem. persze, nem lyukasztott "időben". Az időben a felszállás után rögtön. Nem amikor meglátja az ellenőröket.
A tescoban sem akkor fizetjük ki a kosár tartalmát, amikor utánunk rohan a biztonsági őr 2 rendőrrel....
Anyádék helyében adnék neki 2 kiba.szott nagy pofont, úgy, hogy a fal adja a másikat, befizetném helyette, majd a szünidőben járhatna diákmunkára, hogy kamatostul visszafizesse mind a 20 ezret.
Amúgy a BKK nem veszteséges így ezt benézted.
Van még kérdés?
ez mind szép és jó lenne, ha közelítene az igazsághoz.
Igaz, nem a BKK veszteséges, hanem a BKV, laza 9 milliárddal: [link]
Az öcsém 16 és most kezdődött az iskolája. Fura mód most rajzanak az ellenőrök, akik direkt ráállnak az iskolásokra. Nem volt bérlet, az ő hibája, ez igaz, de érdekes, a 120 kilós kigyúrt állatot nem merik megszólítani, és a cigányokat is csak leszállítják, de a 16 éves öcsémet igazoltatják és pótdíjazzák. Ha már sokan lopnak, pótdíjazzak mindegyiket, de nem, mert szelektálva pótdíjazzák azokat, akik kiskorúak vagy gyengék.
Ráadásul 16,000 forint eszméletlenül sok, nagyon nem arányos, mivel egyoldalúan módosítják állandóan az egyébként polgári jogi szerződés ÁSZF-t, amibe SEMMI beleszólásod nincs. A menetjegy/bérlet áráért kapott szolgáltatás minőségébe nincs, tehát max Te tudomásul veszed, hogy a járatos sűrűsége csökken, a minőség csak bizonyos járatokon javul és direktbe azokat pótdíjazzák, akik 18 év alattiak vagy nők. Akkor legalább megoldanák, hogy csak jeggyel lehetne felszállni és nem lenne szükség ennyi tök fölösleges ellenőrre akiket Romániából hoznak át ide dolgozni.
Ezzel van bajom.
Abszolút ködösítesz, és mellébeszélsz! Ott van mindenütt, hogy mik a feltételek az utazáshoz! Ezeket az öcséd le.szarta, te pedig háborogsz. Ha nem tetszik az utazás (szállítás) minősége, akkor járjatok gyalog. Ilyen k.urva egyszerű.
Én ritkán járok busszal, vonattal, de érdekes módon, olyankor mindig van jegyem.
"Igaz, nem a BKK veszteséges, hanem a BKV, laza 9 milliárddal: [link]
Ja meg még pártízezer vállalat volt veszteséges tavaly. És kit érdekel? Akkor holnaptól lopunk a boltban mert a BKV veszteséges?
"Fura mód most rajzanak az ellenőrök, akik direkt ráállnak az iskolásokra. Nem volt bérlet, az ő hibája, ez igaz, de érdekes, a 120 kilós kigyúrt állatot nem merik megszólítani, és a cigányokat is csak leszállítják, de a 16 éves öcsémet igazoltatják és pótdíjazzák. Ha már sokan lopnak, pótdíjazzak mindegyiket, de nem, mert szelektálva pótdíjazzák azokat, akik kiskorúak vagy gyengék. "
Nem kell a porhintés. Azért mert a szomszéd mariska néni lopja a kiflit a boltból és a kati eladó nem szól rá nem jelenti azt, hogy mostantól az egész lakótelep megteheti mindezt. Volt bérlet vagy nem? Nem? Ok. Mi a kérdés?
"Ráadásul 16,000 forint eszméletlenül sok, nagyon nem arányos,"
De igenis arányos. Amíg párezer forint volt a büntetés megérte 1-2 alkalommal begyűjteni a büntetést mert olcsóbb volt még úgy is mint a bérlet. Most már egy büntetés 1,6x-ese mint egy bérlet...
" mivel egyoldalúan módosítják állandóan az egyébként polgári jogi szerződés ÁSZF-t, amibe SEMMI beleszólásod nincs."
Miért kéne beleszólásod legyen? A T-Mobilnak is te diktálod a feltételeket? Vagy a gázszolgáltatónak? Bankoknak? Nem. Ők diktálnak, aztán vagy igénybe veszed a szolgáltatást vagy nem. Ezzel tudsz beleszólni.
"A menetjegy/bérlet áráért kapott szolgáltatás minőségébe nincs,"
Elvitték a pici seggét a-ból b-be? El. Odajutott? Igen. Mi a kérdés? A bérletért ezt kapod Elszállítanak. Nincs előírva sehol hogy maximum 3 hónapos frissen fényezett busszal teszik vastagon párnázott üléssel, és frissen élére vasalt mosolygó ellenőr meri majd megszólítani öcsédet.
Meg amúgy is LOPOTT. Nem fizetett a szolgáltatásért. Mire fel követelőztök????
" tehát max Te tudomásul veszed, hogy a járatos sűrűsége csökken, a minőség csak bizonyos járatokon javul és direktbe azokat pótdíjazzák, akik 18 év alattiak vagy nők."
Nem kell a porhintés mondtam már. Van a családban 3 nő, abból 2 nemrég még 18 alatti volt. SOHA nem érte őket atrocitás ellenőrrel. jah, persze volt bérletük, és nem akkor próbálkoztak lyukasztani amikor már felettük állt az ellenőr.
" Akkor legalább megoldanák, hogy csak jeggyel lehetne felszállni"
Szerencsére egyre több ilyen járat van, az ilyen buszokon a kedves öcsédet úgy pic.sánrúgják, ha ""elfelejt"" jegyet lyukasztani, hogy öröm nézni.
"és nem lenne szükség ennyi tök fölösleges ellenőrre akiket Romániából hoznak át ide dolgozni. Ezzel van bajom."
Amíg tolvaj utasnak látszó egyedek (pl öcséd) száll fel a járművekre mindig is kell majd ellenőr.
Apropó honnan gondolod, hogy romániából importálták őket?
"Ezeket az öcséd le.szarta, te pedig háborogsz."
Ó, hát ez így természetes nem? Ellopom a kenyeret a tescoból, elkapnak, és utána még ordítozok egy jót, hogy szar a liszt és élesztő sincsen benne.......
A vonaljegy árához képest eszméletlenül sok a 16 ezer forint, ez kétségtelen.
De annak ellenére, hogy a metróban úgy érzi magát az ember, mintha a csillag börtönben lenne, még mindig rengeteg bliccelő van. A magas összeg azt a célt szolgálja, hogy elrettentsen. A mostani eset után számolgathatsz, érdemes-e kockáztatni.
Gondolj bele a következőbe. Elloptál egy mp3 lejátszót a boltban, s megfogtak. Majd utólag veszel egyet, s mutatod, hogy de hát itt van a blokk. Mert ez az utólag vásárolt bérlet esetében ugyanezt játszod el.
És a jövőre nézve egy jó tanács: ha a metróban befelé menet ellenőriznek, ne jussatok el az ellenőrig, hanem forduljatok vissza időben. Ugyanis, ha már kéri és nincs, az ugyanaz, mintha már utaztatok volna, s kifelé nincs.
A bértelet természetesen szám nélkül érvénytelen. Van olyan is, amire nem kell írni semmit, s bárki használhatja. De annak az ára is jóval több.
"azért is pótdíjaztattak, ha valaki nem írta be a bérletre a számot, hiába vette meg, az is 16,000 forint"
És hol itt a baj? A bérlet lényege, hogy személyhez kötődik. Nem lehet eljátszani, hogy vesztek hárman közösen egy bérletet, aztán használjátok szabadon. Sokan próbálnak evvel sumákolni, nem sajnálom, akit emiatt elkapnak. Én egy vidéki megyeszékhelyről költöztem fel pár éve, ott magától értetődő volt mindenkinek, hogy tintával reá kell vezetni a diákig. vagy személyig. számát, csodálkoztam is, hogy Pesten ez miért nem természetes.
Az más kérdés, hogy a BKV irreális tarifarendszere sok embert késztet a bliccelésre, de másik oldalon ott az embertelen összegű büntetés.
Egyetértek a kérdezővel de nem tudom mit képzel magárol a 3.válaszoló!!!
Engem is megbüntttek mégsem loptam meg senkit!!különben a bkk-ról csak annyit hogy a jogszabályai 1959-ből valók ma pedig 2014.et irunk!szeintem a 3. válaszoló csituljon el!mi az hogy a gyereknek 2 nagy pofont kell adni?normális ez???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!