Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Hogy jutok el velencei-tóra?

Hogy jutok el velencei-tóra?

Figyelt kérdés

delibol mennek vonattal es melyik megalloig kerjem a jegyet??

es utanna hogyan jutok el a tóhoz??

2013. júl. 10. 15:28
 1/8 anonim ***** válasza:
Déliből fehérvári személyvonattal Velencefürdőig. Ott leszállsz a vonatról, elindulsz az állomásról gyalog (még az állomáson vagy) fehérvár felé, és a peronon a legelső aluljáróba lemész, ott jobbra kell menned. Felérsz, és ott rögötn lesz egy kis köz amin ha lesátálsz máris a tónál vagy :))
2013. júl. 10. 16:52
 2/8 anonim ***** válasza:
Ha pedig strandot keresel, ott mondjuk jobban ajánlom Agárdot, nekem az valahogy jobban bejön. Ugyanúgy, székesfehérvári személyvonattal elmész Agárdig. Itt van 2 lehetőség. Van egy közeli strand, a Napsugár strand. Leszállsz a vonatról, és elindulsz Budapest irányába (még az állomáson) és az első aluljárón le és ott balra. Ha felértél átmész az úton, mész kb. 100 métert Budapest irányába és már ott is vagy :) A másik, ha esetleg kempinget is keresnétek csakis a Park Strand kempinget ajánlom (Agárd, Igaz egy picit messzebb van a vasútállomástól, de szép, tiszta rendezett, olcsó és van saját strandja, természetesen nem kempingezők részére is használható. Ezt úgy tudod megközelíteni, ha leszállsz a vonatról Székesfehérvár irányába kell tovább sétálnod. Ha leszállsz és Fehérvár felé nézel, akkor úgy neked a jobb oldali utcán kell végigsétálnod, ami végig a vasút mellett megy. Egy kb. 10 perces séta után érkeztek el a kempinghez :)
2013. júl. 10. 17:01
 3/8 A kérdező kommentje:
koszonom:-)
2013. júl. 10. 17:14
 4/8 anonim ***** válasza:
Szerintem ne személyvonattal menj, a sebes hamarabb ott van :) A Kék Hullám sebeseken pedig kényelmes IC kocsi is van. Naponta egyszer megy expressz is Gárdonyba, ez Kelenföldről fél óra alatt ott van :)
2013. júl. 11. 05:33
 5/8 anonim ***** válasza:
Szerintem meg épphogy személlyel utazzál, mivel a sebesvonatra gyorsvonati pótjegyet kell váltani, nincs rajta klíma és talán 10 perccel vagy lent hamarabb. Igaz ha IC kocsiba szállsz azon lehet hogy van klíma, de természetesen arra még többet kell fizetned.. A személyvonatok mindegyike klimatizált. Ha a déliben szállsz föl biztos lesz is helyed. Az előzőhöz meg annyit, hogy szerintem nem éri meg erre a kis távolságra még plusz ráfizetni intercity kocsiért. A másik, meg hogy az Expressvonatra mivel Kelenföldön tudsz csak felszállni, és nem is Pestről indul ezért tömve van, nincs helyed, klíma sincs, és még pótjegyet is kell rá venned!
2013. júl. 11. 10:58
 6/8 anonim ***** válasza:

én a Kék Hullám sebesvonatokon az IC kocsit ajánlom, nem sokat kell pluszban, viszont kényelmes, klímás, és garantált ülőhely is van :) én ezekkel a vonatokkal már többször is mentem Gárdonyba, nagyon jók. Egyszer személyvonattal utaztam, de több volt a menetidő, sokan voltak, és kényelmetlen volt (meg nem is mindegyik új vonat)

(az expresszre nem kell pótjegy csak helyjegy (180 Forint) és biztos ülőhelyed van, ez is jó vonat)

2013. júl. 12. 10:21
 7/8 anonim ***** válasza:
Az express jó vonat, de nem klímás. A MÁV nál dolgozom jegyvizsgálóként, a Fehérvári és a Tatabányai vonalon. A Fehérvári vonalon a személyvonatok garantáltan új és klimatizált vonatok. Ha a déliben szállsz föl lesz helyed. Az IC kocsikkal kapcsolatban meg annyit, hogy akkor szerencséd volt, de sajnos azokat az IC kocsikat amelyeket a Kék Hullámra kapcsolnak csupán 10 százaléka légkondícionált. Ami pedig gárdonyt illeti szép város, de a strandja nem annyira jó.
2013. júl. 12. 12:57
 8/8 anonim ***** válasza:

A fehérvári vonalon a vonatok nagy része tényleg új és klímás, de járnak régebbi (légkondi nélküli) szerelvények is. Bár BDt-s ingavonat már nincsen, de van más:

- 4539: halberstadtik (ezen van 1. osztály és nagy poggyászkocsi is a biciklinek, úgyhogy jó vonat, de reggel jön Gárdonyból Budapestre, úgyhogy a strandra lemenni nem túl ideális)

- 4559: Ao, Bko, By kocsik, ezen is előny az 1. osztály, viszont szintén reggel jön Pest felé

- 4568: Ao, Bko, BDbh kocsik, ez este megy Budapestről Gárdonyba

Tehát az igaz, hogy amelyik vonattal normális időpontban le lehet menni Gárdonyba, az új szerelvény

A Kék Hullám sebeseken az IC kocsi valóban nem klímás, csak légjavítós (bár nagyon ritkán van benne Bpmz is, amiben rendes klíma van), de eddig még nem utaztam úgy, hogy meleg lenne benne. Dupla légjavító egység van, és nagyon kellemes időt tud csinálni :)

Az expressz nem klímás, de van benne gépi szellőzés (ha be van kapcsolva), úgyhogy elviselhető a meleg, mert jön a levegő, és cserébe az ülések nagyon kényelmesek, és Kelenföldről mindössze 35 perc a menetidő. Jó vonat :)

2013. júl. 14. 13:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!