Hogy jutok el velencei-tóra?
delibol mennek vonattal es melyik megalloig kerjem a jegyet??
es utanna hogyan jutok el a tóhoz??
én a Kék Hullám sebesvonatokon az IC kocsit ajánlom, nem sokat kell pluszban, viszont kényelmes, klímás, és garantált ülőhely is van :) én ezekkel a vonatokkal már többször is mentem Gárdonyba, nagyon jók. Egyszer személyvonattal utaztam, de több volt a menetidő, sokan voltak, és kényelmetlen volt (meg nem is mindegyik új vonat)
(az expresszre nem kell pótjegy csak helyjegy (180 Forint) és biztos ülőhelyed van, ez is jó vonat)
A fehérvári vonalon a vonatok nagy része tényleg új és klímás, de járnak régebbi (légkondi nélküli) szerelvények is. Bár BDt-s ingavonat már nincsen, de van más:
- 4539: halberstadtik (ezen van 1. osztály és nagy poggyászkocsi is a biciklinek, úgyhogy jó vonat, de reggel jön Gárdonyból Budapestre, úgyhogy a strandra lemenni nem túl ideális)
- 4559: Ao, Bko, By kocsik, ezen is előny az 1. osztály, viszont szintén reggel jön Pest felé
- 4568: Ao, Bko, BDbh kocsik, ez este megy Budapestről Gárdonyba
Tehát az igaz, hogy amelyik vonattal normális időpontban le lehet menni Gárdonyba, az új szerelvény
A Kék Hullám sebeseken az IC kocsi valóban nem klímás, csak légjavítós (bár nagyon ritkán van benne Bpmz is, amiben rendes klíma van), de eddig még nem utaztam úgy, hogy meleg lenne benne. Dupla légjavító egység van, és nagyon kellemes időt tud csinálni :)
Az expressz nem klímás, de van benne gépi szellőzés (ha be van kapcsolva), úgyhogy elviselhető a meleg, mert jön a levegő, és cserébe az ülések nagyon kényelmesek, és Kelenföldről mindössze 35 perc a menetidő. Jó vonat :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!