Megbüntettek a buszon (Vértes volám) Mi tévő legyek?
Helyzet az, hogy Nekem május 22.-én jött meg a diákom. Bementem iskolába, szóltam, hogy megjött, kéne rá a matrica. De a nő 11/12-es tanéves matricát rakott rá, ergo mondta, hogy ezt is elfogadják, mert rajta van, hogy mikor jött meg.
Hát nem fogadták el, és megbüntettek 8 ezerrer, és ezt nem értették meg. Kihez bírnék fordulni fellebezéshez?
Nem a Kérdezőről beszélek, a Jóisten áldjon meg :)
Hanem a plasztiklapról, a diákigazolványról. Érted, ha 2013 április 25. a kiállítás datuma (most mondtam valamit), akkor hogyan kerülhetett rá tavalyi matrica? Azzal, hogy matrica van rajta bizonyítható, hogy a Kérdező igenis kért matricát. Az pedig, hogy tavalyi a matrica, már nem az ő hibája.
Több szempontból is furcsa a dolog egyébként.
Most néztem meg az Ügyintézés - Kormányzati Portál weboldalán, hogy a suli:
- köteles megrendelni a következő tanévben szükséges érvényesítő matricákat a tanév előtti július 15-ig.
- év közben lehet utánrendelni matricát elektronikusan, igényléstől számított 30 napon belül postázzák a sulinak
- az előző évi matricákat az intézmény KÖTELES megsemmisíteni, amiről jegyzőkönyvet kell készíteni.
Ez alapján tehát a suliban nem kaphatott volna a Kérdező tavalyi matricát, mert azt meg kellett volna semmisíteni. Szóval itt valaki sumákol :D
Esetleg ezt elmondhatod az ügyintéző néninek, hátha észbekap...
Köszönöm a válaszokat! Nem fogom annyiba hagyni.
Tavaly nyáron csináltattam, mert iskolát váltottam. Nyugta is megvan hozzá, hogy 2012 junius 17.én fizettem ki a diákot. Nagyon sokat késett, 2013 05 22-én lett kész, ez rajta is van a diákon.
Megkérdeztem egy sofőrt, hogy kinél bírnék fellebezni a büntetés miatt, azt mondta mennyek be a buszvégállomáson a főnökhöz, és mondjam el neki a gondom.
Szerdán meg irány az iskola. Remélem nem lesz késő
De az a "gyerek" fantasztikus ötlete volt :)
Kérdező esetében pedig nemhogy átrakta a matricát, de még szólt is, hogy ez nem lesz jó.
Gazdaságis néninek meg éppen nem volt kedve ezzel foglalkozni, és elhajtotta a francba.
Attól mert gyerek, még nem kellene hülyének nézni senkit sem :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!