Megbüntettek a buszon (Vértes volám) Mi tévő legyek?
Helyzet az, hogy Nekem május 22.-én jött meg a diákom. Bementem iskolába, szóltam, hogy megjött, kéne rá a matrica. De a nő 11/12-es tanéves matricát rakott rá, ergo mondta, hogy ezt is elfogadják, mert rajta van, hogy mikor jött meg.
Hát nem fogadták el, és megbüntettek 8 ezerrer, és ezt nem értették meg. Kihez bírnék fordulni fellebezéshez?
19 éves vagyok!
Én is azt mertem gondolni, hogy nem fogadják el, szóltam is az iskolában, hogy ez márpedig nem lesz jó, de ott azt mondták, hogy el kell fogadniuk!
Nos, ez esetben először is fizesd be a büntetést mielőbb (hogy ne nőjön) és őrizd meg az erről szóló bizonylatot. Utána pedig tisztázd az iskolában, hogy miért kaptál érvénytelen matricát és ha ők hibáztak, döntsd el, hogy lenyeled a békát vagy követeled a károd megtérítését. Utóbbi persze meglátszódhat a tanulmányi eredményeiden.
Végül még annyi, hogy ha iskolaköteles korú vagy még, akkor elvileg matrica nélkül is elfogadják a diákodat: egyrészt hibázhatott az ellenőr, ha ezt nem vette figyelembe, vagy pedig az iskola hitte azt, hogy még nem múltál el 16.
Már nem vagyok tanköteles.
Olyan variáció nem játszik, hogy beviszem iskolába a csekket, hogy intézzék el, mert ez az ő hibájuk?
létezik, igen. csináld azt.
am az enyémen nincs matrica 3 éve és még senki nem kötött bele.
Na, köszönöm.
Felháborító, hogy ilyen hülyének nézik az embert...
De akkor ha bemész a csekkel, akkor kb addig verd az asztalt, amíg ki nem fizetik neked ott helyben!
Mert ha ennyire lesz*rta a gazdaságis néni már akkor, hogy milyen matrica kell, nyilván el akar majd hajtani.
Amivel érvelhetsz:
A matricához te nyilván nem juthatsz hozzá, tehát csak ő ragszthatta rá. Ergo rosszat adott, szóval az ő hibája. Főleg úgy, hogy te még szóltál is, hogy nem lesz jó.
Ne hagyd magad lerázni, hogy menj be a Volánhoz, meg mittudomén.
Talán azzal, hogy rajta van a kiállítás dátuma a diákon...? Nem biztos, csak tippelek ;)
Ha ebben a tanévben állították ki, akkor csak a gazdaságis néni jóvoltából kerülhetett rá érvénytelen matrica, hiszen az előző tanévben ez a diák még fizikailag sem létezett, nem kerülhetett rá tavaly tavalyi matrica. Csak idén ragaszthatták rá a tavalyi matricát - ami meg nem a diák hibája. Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!