A mai napon megbüntettek a buszon mert nem volt kitöltve a bérletem de megvolt a diákigazolványom, az útviszonylat igazolóm tehát minden másom! Mit tehetek ilyenkor? Behajtják rajtam vagy nagyobb ügyet csinálnak belőle?
Kaptam egy 8000 FT-os csekket amit nem szívesen fizetnék be ugyanis láttam, hogy az egyik férfi csak lespanolt a sofőrrel és a kaller nem húzta le egy centel sem pedig se jegye se bérlete nem volt. Én meg kifizettem a bérletet csak annyi volt a bűnöm hogy ki nem töltöttem!Az eset a vértes volán buszán történt így elsősorban olyan válaszok érdekelnek volt már a a vértes volánnal hasonló összetűzése! De más Hasznos válaszát is szívesen fogadom!
Amúgy valami Hórusz-global Kft-s papírt adott az ellenőr...ez
Én egy próbát tennék azért, veszíteni való nincs. Egyébként nem voltál elég leleményes. Elő kellett volna rántani egy tollat és kitölteni azon nyomban. Aztán tessék bebizonyítani a tettemet. :)
Egyébként előttem egyszer diákigazolvány nélkül utazott valaki diákbérlettel, elintézte annyival az ellenőr, hogy legyen igazolása legalább.
Engem meg megakart vágni, mert úgy volt hajtva a bérletem, hogy nem látszott hány km-s és bele telt néhány percbe mire kitudta szedni a tokomból. Hát amikor elkezdett keménykedni úgy, hogy előtte a szemem láttára tusolt el egy komolyabb ügyet, akkor nekem is megjött a keménykedős kedvem és odavágtam bunkó stílusban, hogy nehogy már engem ezért büntessen meg, amikor igazolvány nélkül meg nyugodtan utazgathatnak mások...
Fiam is hasonlóan járt.Neki is érvényes bérlete volt és diákigazolványa csak az útvonal igazoló lapja hiányzott, nem volt lehetősége megvenni. Nem sok értelmét látom a lapnak, mivel ugyanazok az adatok szerepelnek a bérleten is. Mávnál és a többi közlekedési vállalatnál ilyet nem kérnek. Szerintem ezek túlkapások és én is fel vagyok rajta háborodva. 8000 -et nem kell befizetni. Most úgy van, ha 15 napon belül kitöltve bemutatod a bérleted, akkor 1300-at kell befizetni. Ugyanezek járnak az Alba Volánnál is.
A helyedben nem írnám alá a kötelezvényt és akkor az adataidat nem használhatják fel büntetés céljából. Nem kötelező aláírni. Én jogosnak tartom a felháborodást, mert kis jó indulattal, ott kitöltöd az ellenőr előtt, azt simán elfogadhatta volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!