Hol lehet a MÁV-nál a legmagasabb szinten panasszal élni?
A problémám:
Az egyik általam gyakran használt úton van egy vasúti átjáró. Itt rendszeresen indokolatlanul sokáig tartják fel a forgalmat a sorompókkal.
Ma direkt néztem pontosan. Az orrom előtt csukták le a sorompót 17:21-kor. A vonat 17:35-kor haladt át a kereszteződésen. Tehát cirka 14 percet kellet rá várni. Majd a sorompó 17:38-kor emelkedett fel. Tehát miután az a vacak elment még további 3 perc várakozás következett. Összesen 17 percet kellet a vonat miatt várakozni. Ez nem egyedi esett hanem mindennapos. Nevetséges! A MÁV minden nap értékes perceket vesz el az életemből. A miértekre nem keresem a választ. Nem is érdekelnek. Egyszerűen arra vagyok kíváncsi hol tudok panasszal élni emiatt a MÁV-nál a lehető legmagasabb szinten.
Na figyelj!
A legközelebbi alkalommal nézd meg a sorompó környékét alaposabban (időd lesz rá), ha valamelyik oldalon látsz egy nagy szürke dobozt az oldalán AS kezdetű számmal, akkor az egy automata sorompó.
Bár ezek nem tudnak 17 percig zárva lenni, mert 10 perc után "zavarba" esnek (legalábbis 20 éve még így hívták a dolgot, amikor még szolgálattevő voltam), amikor elsötétedik a fényjelző készülék.
Ha nincs a fentebb említett szekrény a sorompó mellett, akkor az ún. állomási sorompó, amit vagy a biztosító berendezés, vagy egy váltókezelő, vagy a szolgálattevő (mezei nevén: forgalmista) kezel. Ebben az esetben keress a közelben egy őrházat [link]
és vágd szájon a baktert! Ha nincs váltó-, vagy sorompókezelő, akkor keresd fel a legközelebbi állomást és vágd szájon a forgalmistát!
Néha túl korán lecsukják a sorompót, beállítják a vágányutat, hogy elcsatangoljanak mondjuk a restibe egy kávéra...
:D
Ez már tényleg így kabaré, amit a Kérdező művel:)
Egyébként remélem ráharap erre egy ügyvéd itt az oldalon, mert ennél könnyebben nem tud pénzt keresni.
Megkérdeztem Édesanyámat, ő gyakorló jogász, igaz nem közlekedési vonalon. Azt mondta, hogy pert akármiért lehet indítani, szóval ebben nem volt igazam.
De ezek a dolgok szakemberek tervei, javaslatai alapján, a lehető legtöbb szempontot figyelembe véve alakulnak ki. A hosszú idő is téged véd, a menetrendet is tartani kell.
A lényeg, hogy perelj nyugodtan, BIZTOS, hogy veszítesz, és fizetheted a jó kis perköltséget, az alperes ügyvédeinek díját, mindent:D
Kezdő ügyvédek figyelem, kockázat nélküli pénzszerzési lehetőség!!! Csak veszíteni lehet, de ha előre kialkudjátok, a tiszteletdíjat meg fogjátok kapni:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!