Hol lehet a MÁV-nál a legmagasabb szinten panasszal élni?
A problémám:
Az egyik általam gyakran használt úton van egy vasúti átjáró. Itt rendszeresen indokolatlanul sokáig tartják fel a forgalmat a sorompókkal.
Ma direkt néztem pontosan. Az orrom előtt csukták le a sorompót 17:21-kor. A vonat 17:35-kor haladt át a kereszteződésen. Tehát cirka 14 percet kellet rá várni. Majd a sorompó 17:38-kor emelkedett fel. Tehát miután az a vacak elment még további 3 perc várakozás következett. Összesen 17 percet kellet a vonat miatt várakozni. Ez nem egyedi esett hanem mindennapos. Nevetséges! A MÁV minden nap értékes perceket vesz el az életemből. A miértekre nem keresem a választ. Nem is érdekelnek. Egyszerűen arra vagyok kíváncsi hol tudok panasszal élni emiatt a MÁV-nál a lehető legmagasabb szinten.
Hiába élsz panasszal. Az érzékelők adott távolságra vannak az átjárótól, és azokat a leggyorsabb az adott vonalon közlekedő szerelvényekhez kalibrálják.
Tehát előfordulhat, hogy míg egy IC vont az érzékelőtől számítva megállás nélkül halad tovább, és 5 percig tart csak fel. De az is előfordulhat, hogy egy személyvonatnak van egy megállója az érzékelő után, de még az átjáró előtt. Az érzékelő automata, és nem képes felismerni a vonat fajtáját.
Hiába reklamálsz tehát, nem fog változni semmi.
Vigyél olvasnivalót (könyv, újság, szakmádba vágó folyóirat stb.)
Ha van mobilneted, intézz el egy-két e-mailt.
Hívd fel mondjuk a szüleidet, és beszélj velük abban a negyed órában.
Szívj el egy cigarettát, ha dohányzol.
Csináld úgy, hogy előbb vagy később érj oda az átjáróhoz, akkor nem kell állnod. (15 perccel előbb/később indulj el a munkahelyedről)
Találd fel magad, ne duzzogj:)
Értem!
Akkor ha a MÁV-nál hiába élek panasszal akkor melyik minisztériumhoz, államigazgatási szervhez vagy kormányhivatalhoz tudok fordulni? Gazdasági és Közlekedési Minisztérium?
Én nem duzzogok, de ha kell perre megyek!
Az érzékelők megadott távolságra vannak amit hosszú évek tapasztalataival alakítottak ki. Egy ember felháborodása miatt nem fogják megváltoztatni, mert a biztonságot szolgálja.
Kb mintha azért pereskednél, hogy ne legyen kötelező a biztonsági öv az autóban.
Teljesen biztos vagyok benne, hogy van jogi alapja egy pernek. A többi már az ügyvédek dolga.
Egyébként mint mondtam nem érdekelnek a miértek. Valamint egyéb magánvélemények sem érdekelnek. Egy hangyányit sem! Ha úgy tetszik telibe lesz@rom!
A kérdés továbbra is adott.
Az elmebeteget az külömbözteti meg az idegbetegtől, hogy az elmebeteg szentül meg van győződve róla, hogy 2 x 2 = 5
Az idegbeteg pontosan tudja, hogy 2 x 2 = 4, de ez a tény borzasztóan idegesíti.
Kedves kérdező, te melyik vagy?
Amúgy nem mehetsz te sehova, a sorompók előírások alapján működnek, pont a máv az, ahol minden tulzottan is le van szabályozva. Ha egy adott vasúti átjáró olyan besorolású, hogy 10 percen túl is zárva tartható, a fejed tetejére is állhatsz, akkor sem lesz semmi. Meg van határozva milyen messze kell lennie az érzékelőnek a sorompótól, ez adott. Ha a pálya állapota miatt lassújel van, és ezt a távolságot a vonat 2 perc helyett 10 perc alatt teszi meg, akkor így jártál.
Nincs semmi törvényes alapod és jogod sehol sem reklamálni.
Ezzel a borzasztóan primitív és irritáló stílusoddal legfeljebb szerzel pár kellemes percet, móka-kacagást az illetékeseknek, és ha nagyon púposkodsz, szépen bevezetnek az ügyintézés labirintusába...
Aztán a végén még azt is meg fogod bánni hogy megszülettél, a máv igazgatóságnak pedig a közelébe sem mész.
Egyébként meg olyan baromira értékes perceid nem lehetnek, ha van időd ide is írni. Az értékes percekkel rendelkező embereknek az ilyen giondjait a szolgálati sofórjük és az irodavezetőjük szokta megoldani.
Elhiszem hogy volt már bajod abból, hogy nem értél ki időben a címre a pizzával, de ilyen az élet... :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!