Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Magyarországon felfejlődik...

Magyarországon felfejlődik majd a vasút olyan szinte, mint amilyen nyugat Európában van?

Figyelt kérdés

Látni nagyon szép próbálkozásokat Magyarországon.

Viszont , összehasonlítva a francia , német vasúttal a magyart , valami óriási a különbség.

Németország egyes vonalain a 70-es évek óta 200 km/h maximális sebességgel mennek az Intercity vonatok.

A 80-as évek óta pedig megjelentek az ICE ,meg a hasonló nagyon gyors vonatok.

Ma pedig akár több , mint 300 km/h sebességgel is mennek a vonatok.

Ausztriában szintén van 230km/h sebességre alkalmas vonal , pedig nagyjából akkora , mint Magyarország.

Magyarország lassan-lassan eléri a 70-es évekbeli német szintet.

Nálunk főleg a pályákkal van baj és nem a kocsikkal.

Egyes helyeken az IC átlagsebessége a 90 km/h-t sem éri el.

Hiába vesz a MÁV szép Flirtöket meg milliárdokért gyárt IC+ kocsikat , hogyha nem tudjuk őket kihasználni a rossz pályák miatt.

2013. jún. 23. 13:35
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

6: "Hollandia egy Nyugat-Dunántúl méretű ország , oda nem éri meg nagyobb sebességűt építeni. "

Nana! Hollandia (41 000 nkm) nagyobb, mint az egész Dunántúl. Azt kellene megértened, hogy Magyarország két nagyjából ekkora, teljesen elkülönülő részből áll. Vasúthálózati szempontból mindenképp, de egyébként is.

"Az 1-es vonal Magyarország legforgalmasabb,legtöbbet használt vonala. "

Igen, ellenben pl. Hollandiában csak egy közepes vonalnak számítana. Ezzel szemben az ottani átlag feletti, 160 km/h-val lehet rajta haladni.

"Ezt a fővonalat azért illene már minimum 200km/h sebességre fejleszteni egy európai országban."

És ezért te mennyivel lennél hajlandó többet fizetni? Mert hogy semmi sincs ingyen, az európai országokban meg pláne nem. Egy beruházást nem "illene" alapon hoznak meg, hanem a valós hasznossága alapján.

"Ezen a vonalon az IC vonatok szinte mindig tele vannak ,így megérné fejleszteni."

Kinek érné meg? Szerinted a magyar fizetések mekkora áremelkedést bírnak még el? Vagy úgy képzelted, hogy majd az ország többi vonalára szépen elosztjuk a többletköltségeket, ami kizárólag itt keletkezik?

2013. jún. 27. 01:30
 12/16 anonim ***** válasza:

9: "Ausztria KB akkora , mint Magyarország ,Svájc pedig még kisebb ,mégis van 230km/h-ra alkalmas pálya. "

Igen, pár éve van egy darab ilyen vonaluk az osztrákoknak. Kezdjem el sorolni, ezen kívül miben különbözik még a két ország?

"Nekünk is elég lenne 200-230 km/h és igény is lenne rá , a 300 km/h sebesség viszont már nem érné meg ahhoz tényleg kicsi az ország."

Azért jó, hogy ennyivel beéred.. De ismét megkérdezem, te mennyivel fizetnél érte többet?

2013. jún. 27. 01:35
 13/16 A kérdező kommentje:

Amennyiben a pályák jobbak lennének , az javítana a vasút versenyképességén és növekedne a bevétele.

Magyarországon , sok esetben a vonat lassabb , mint a busz és az autó , több a menetidő.

És ez sokat ront az egészen.

Amennyiben magasabb lenne a színvonal , rövidebb a menetidő ,az utasok hajlandóak lennének több pénzt is fizetni ezért a szolgáltatásért.

Szerintem a Railjet miért ilyen népszerű?

Én győri vagyok ,a magyar utasok körében népszerű ez a vonat ,azóta jelentősen megnőtt a forgalom mióta jár a Jeti.

Bevallom én is szívesebben utazok rajta , mint a MÁV Intercity vonatain.

A jeti sajnos Magyarországon csak döcög ,de ha kilép Hegyeshalomnál ,akkor egyből "beindul".

2013. jún. 27. 14:56
 14/16 A kérdező kommentje:
Szerinted*
2013. jún. 27. 14:56
 15/16 anonim ***** válasza:

'A jeti sajnos Magyarországon csak döcög ,de ha kilép Hegyeshalomnál ,akkor egyből "beindul".'

Ez azért nem egészen így van! Az 1-es vonalnak pont Győr és Hegyeshalom között van az egyik leggyorsabb szakasza, az osztrák rész sem jobb ennél Bécsig, ha jól tudom!

2013. jún. 27. 17:17
 16/16 anonim ***** válasza:

ccc. Értem én értem én, de meg kéne nézni ám ezen országok egy főre jutó gdp-jét is!

Az osztrákoké kb 10 szerese a magyarénak...

Igaz a románoké sokkal alacsonyabb, de vasútjuk meg annyival nem rosszabb...

2013. jún. 27. 17:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!