Hogyen szállíthatom a biciklimet vonaton?
XDD Nem csoda, hogy egy találat se volt rá, mert Ráckevére nem megy vonat, helyette ott van a HÉV.
Ezen a térképen ez nagyon jól látszik: [link]
na de a HÉV vonalon is vonat jár nem? (ezek a zöld vonatok?) És akkor miért nincs benne a menetrendjük az Elvirában?
Közben a Google térképen megtaláltam, ott ha rákattintok Ráckevén a vasútállomás ikonjára, akkor kiírja, hogy "Vonatok erről az állomásról", és kiírja, hogy H6 Közvágóhíd, meg a menetrend is ott van. Tehát akkor az időpontokat már megtaláltam :)
Árakat hol tudnék nézni hozzá? Van a vonaton bicikliszállító, vagy itt is az utolsó kocsi végébe kell feltenni, mint a MÁV-nál?
Pontosan, ahogyan az előttem hozzászóló is írja, a HÉV a BKV-hoz tartozik, ezért nincs benne az Elvirában.
Itt van a díjszabása:
Itt meg a menetrendje:
Amúgy a MÁV vonatai nem is tudnának rajta közlekedni, mert a HÉV szerelvények 1 kV-os egyenárammal mennek, míg a MÁV-os vonatok 25 kV-os 50 Hz-es váltakozóárammal.
Köszönöm a segítséget, akkor ez a magyarázat arra, hogy nem találtam a menetrendben :) (utoljára akkor utaztam ilyen HÉV vonalon, amikor az esztergomi vonatok a Margit hídig jártak. Azt viszont nem tudtam, hogy BKV vonal, és nem MÁV.
Köszönöm a díjszabást is!
Akkor már csak egy kérdés marad: minden ráckevei vonaton van bicikliszállító kocsi? (a belinkelt menetrendben et nem írják). Köszönöm!
A 2. vagonba lehet felrakni bicajt, ha 6 vagonos, akkor az 5.-be is. Egy vonaljegy a bicajszállítás ára. Ha esetleg bérletet lenne, akkor 500 huf a bicajbérlet (sajnos az csak bérlettel együtt érvényes).
És a zöld vonatok a HÉVek ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!