Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Hogyan fessem át otthon a...

Hogyan fessem át otthon a biciklimet?

Figyelt kérdés
Van egy biciklim, amit szeretnék tavasszal átfesteni. Milyen festéket használjak? Az akril fújós festék megfelelő lenne erre a célra, vagy speciális festék kell?

2013. jan. 21. 22:26
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Akril baromi gyorsan lekopna. Ráadásul a spray-s festékkel nem is lehet normálisan festeni.

Jól kompresszorral és festékszóró pisztollyal lehet. És persze egy kis gyakorlattal.

Festék így más akár a sima zománc is jó, azzal is meg lehet szépen csinálni. De persze a legjobb autófényezéshez használt festékkel.

És persze mindenek előtt megfelelő felület előkészítés a festéshez és a bicaj darabokra szedése(vázat teljesen le kel csupaszítani, csapágyakat, mindent.)

2013. jan. 21. 22:35
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

A magasabb árkategóriás spray festékekkel is lehet szépen dolgozni.

Az első ilyen biciklifestéses akcióm nagyon szép lett. Nem igaz, hogy nem lehet normálisan fújni spray-vel. Viszont alapkategóriás festék volt, és minden apró fizikai behatásra pattogott le a festék.

A másik bringámon már jó minnőségű festéket használtam, az már sokkal jobban bírja. Persze vannak fokozatok, profi autós festékkel biztos hogy még strapabíróbb lenne. De hát kinek mi az igénye, illetve mit enged meg a pénztárcája...

2013. jan. 22. 09:49
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat :)

2. válaszoló, mit használtál a 2. festéshez? Festék márkát, típust tudsz mondani?

2013. jan. 23. 00:38
 4/4 anonim ***** válasza:

Az első festésnél egy noname volt (talán very well, nem tudom). Az eredmény tényleg szép volt, szépen lehetett vele szórni, de nem volt tartós.

A második, ami nemcsak szép, de jó is lett, azt duplicolorral csináltam.

Biztos van jobb márka is, de nekem ez is bejött.

Igaz, most vettem egy '50-es évekbeli csepel bringát, arra még jobb festéket szeretnék tenni....

2013. jan. 23. 08:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!