Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Szerintetek a BKV-nál ez az...

Szerintetek a BKV-nál ez az un. Első ajtós felszállás husszú életű lesz vagy megint elfelejtődik, mint a '90-es évek végén?

Figyelt kérdés

2013. márc. 5. 16:58
1 2 3 4
 31/40 A kérdező kommentje:
Itt nem a bliccelésről van szó!!! Hanem a fent említett módszer hiányosságairól és értelmetlenségéről...
2013. jún. 25. 13:02
 32/40 anonim ***** válasza:
100%
Nyíregyházán tökéletesen működik, nem értem, máshol miért ne menne.
2013. jún. 25. 21:19
 33/40 anonim ***** válasza:
75%
Mert a kérdező eldöntötte, hogy hülyeség, és nem fog működni. És kész, pont. Ennyi...
2013. jún. 25. 21:21
 34/40 anonim ***** válasza:
60%
30-as, olyan nincs hogy "hülye-e vagy". Nyelvtan 1-es. Amúgy van munkám te suttyó észosztó.
2013. júl. 11. 22:35
 35/40 anonim ***** válasza:
Még annyit hozzád te okostojás 30-as, hogy nem magamról beszéltem, konkrétan anyámnak nincs munkája mellőzöttség miatt, de kívánom neked, hogy valamelyik idősebb, ámde még nem nyugdíjas rokonodért kelljen izgulnod hogy el ne kapja az ellenőr. Érzéketlen pszichopata vagy, kezelésre szorulsz.
2013. júl. 11. 22:39
 36/40 anonim ***** válasza:

Az a baj hogy olyan sokan mozognak le és felszállásnál a belvárosban a buszra fel és le hogy egy ajtón szállnának fel az emberek ott állna a busz a megállóba ítéletnapig.

És összegyülnének a buszok forgalmi torlaszokat okozva.

Ahogy a magyarokat ismerem meg az első buszon 200%os kihasználtság lenne a többi 5 ön meg 1-2 ember.

2013. nov. 5. 16:29
 37/40 A94Zs05olt06 válasza:

Nekem van egy ismerősöm aki a BKV-nál/BKK-nál dolgozik mint buszvezető. Bár panaszkodik az első ajtós felszállásos módszerre, de csak azért mert olyan vonalakon is van ahol mindig túlzsúfoltak a járatok ráadásul sok a jelzőlámpa emiatt állandóak a késések, nem beszélve arról, hogy a jegyellenőrök nem csak az utasokat hanem a járművezetőket is ellenőrzik. Sokszor ráadásul úgy, hogy hamis bérletigazolvánnyal szállnak fel. Ha esetleg egy pillantással nem veszik ezt a vezetők észre akkor először figyelmeztetés majd büntetés. Nem beszélve arról, hogy még azt is szóvá teszik ha késnek, pedig nem csak rajtuk múlik.

(Sajnos ez mondjuk más közlekedési vállalatnál is jellemző, de ott legalább nem szállnak fel az ellenőrök hamis igazolvánnyal.)

2014. febr. 9. 22:19
 38/40 anonim ***** válasza:

nem olvastam vissza a válaszokat, előre is bocs, ha olyat írok, amit már más megtett előttem... szóval, előre bocsájtom, hogy bérletes vagyok, mindig is az voltam (a munkáltatóm biztosítja a bérletet), szal amit írok, annak nincs köze a blicceléshez, hanem ahhoz van köze, hogy a jól megszokott járataimon nem tudok azóta normálisan közlekedni, inkább a többlet-átszállást vállalom be, mert annyira megnöveli a menetidőt a megállóknál történő jegyellenőrzés, és ez igen bosszantó, plusz az sem igaz, hogy többen vesznek emiatt jegyet - dolgozik ismerősöm a BKK-nál, full kamu az egész -, azt, hogy kevesebb az utas egyes járatokon, nem az okozza, hogy inkább gyalogolnak a korábban bliccelők, hanem hogy elkerülik az elsőajtós járatokat, és mennek más vonalakon, akár többszöri átszállással ők is -- és így megint én szívok, mert az elkerülő járataimon annyival több az utas, ha meg maradok az elsőajtósoknál, akkor tutira elkések, vagy korábban kell induljak.... szumma szummárum, mindenhogyan én járok rosszul, az utas, aki NEM BLICCEL, na meg szegény buszvezető, akire többletmunkát sóznak és nem reklamálhat!

/személy szerint én, biztosan nem vegzálnék egy olyan alkalmazottamat, akin utasok testi épsége múlik, az biztos - van annak elég dolga egy belvárosi csúcsforgalomban, annyi mindenre kell figyeljen, lehet, hogy egy vidéki kisvárosban ez belefér, de a fővárosban biztosan NEM!/

2014. okt. 26. 20:11
 39/40 anonim ***** válasza:

hogy építő javaslatom is legyen, én egészen biztosan azon munkálkodnék a BKK helyében, hogy a jegyárak csökkentésével próbáljam jegy- és bérletvásárlásra ösztönözni az utasokat, valamint javítanám a közösségi közlekedés minőségét, pl. nem lepusztult csotrogányokkal akarnám fuvaroztatni őket, mint ahogyan azt teszik sok járaton - láttam már olyan buszt, amivel még vagy 30 évvel ezelőtt iskolába jártam, és még ma is üzemben van - ez szégyen!

de a lényeg mégis csak az lenne, hogy gondoljon bele mindenki csak egyetlen percre... adva van egy minimálbéres DOLGOZÓ (nem ingyenélő!) ember, aki elmegy ide-oda ügyeket intézni, és egy peremkerületből mondjuk a belvárosba, vagy egy másik peremkerületbe utazna.... hányszor is kell átszálljon a mai rendszer mellett??

én jártam már úgy, hogy négyszer szálltam át, hogy egy bp-i bíróságra eljussak, majd még várt rám a földhivatal - plusz két járat... és azután ugyanez kb. visszafelé is - oké, bérlettel járok, de akinek nincs, mert nem állja a munkáltatója? minimálbérből hogy a jó életben fizesse ki az a szerencsétlen, jobb sorsra érdemes állampolgár, aki örül, ha a lakásrezsijét ki tudja fizetni havonta - ha van még egyáltalán lakása....

szóval, csak azt akartam volna érzékeltetni, hogy nem olyan egyszerű ügy ez, mert nem mindenki "mocskos ingyenélő bliccelő... akárki" - most nem idézném a kifejezéseket, amiket használni szoktak rájuk sokan, van, aki szimplán csak nem engedheti meg magának, hogy jegyeket, pláne bérletet vegyen... :/

2014. okt. 26. 20:23
 40/40 anonim ***** válasza:

"n, aki szimplán csak nem engedheti meg magának, hogy jegyeket, pláne bérletet vegyen... :/"

Nincs ezzel semmi baj, csak akkor ne vegye igénybe a szolgáltatást.

Nekem nincs pénzem arra, hogy minden nap kakaós csigát egyek, mégsem sétálok be a pékségbe és lopom el minden nap mondván nekem nincs pénzem rá, de akkor is megeszem. Menjen gyalog menjen bringával vagy akármivel de ne blicceljen.

2014. okt. 26. 20:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!