Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Szerintetek a BKV-nál ez az...

Szerintetek a BKV-nál ez az un. Első ajtós felszállás husszú életű lesz vagy megint elfelejtődik, mint a '90-es évek végén?

Figyelt kérdés

2013. márc. 5. 16:58
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
87%

"Nos, én ún. bunkó pestiként valahogy még sosem firkáltam össze a buszt, de biztos én vagyok a kivétel. Velem van a baj."

Ne aggódj kedves pesti bunkó barátom, most már ketten vagyunk pesti bunkók, akinek nincsen buszfirkálási hajlama.

Amúgy megjegyezném, hogy 5 évig laktam Győrben, és bár a buszok tisztasága ég és föld Budapesthez képest, azért ha máshol nem is, de az ülések háttámláján rengeteg firka volt főleg a busz hátsó traktuságban. Illetve felhasogatott és megvarrt ülést sem kellett sokáig keresni, hamar talált az ember.

Jah, de hát ez nem is lehet igaz, hiszen a mindenki rendes ember, csak a pestiek bunkók.

2013. márc. 5. 20:17
 12/40 A kérdező kommentje:
Megjegyzem, én vidékről költöztem fel, ahol már akkor bevezették ezt, amikor Pesten egy buszon se volt. Mindíg van bérletem, nem rongálok. DE: éppen ezért mert évekig ezzel szivattak vidéken nagyon megutáltam és örültem, hogy legalább itt nincs ez, amikor felköltöztem még egy pár járaton volt asszem, de akkor ugy tünt hogy nem lesz semmi belöle. Na most nagyon belehúztak és úgy tünik nem akarnak leállni egyenlőre. Mondjuk szerencsére nem érint a dolog még, remélem nem is fog. További vélemények jöhetnek.:)
2013. márc. 5. 20:48
 13/40 A kérdező kommentje:
Zárt buszmegállós dolog sokkal jobb, de az egyes helyeken kivitelezhetetlen.
2013. márc. 5. 20:50
 14/40 Napkiraly ***** válasza:
60%
felmutatom a jegyet, lehúzni nem muszáj
2013. márc. 5. 21:48
 15/40 A kérdező kommentje:
Utolsó előttinek. Te sem vagy 100-as. Direkt írtam, hogy se nem bliccelő se nem rongáló vagyok, csak ezzel a módszerrel nem értek egyet. Amúgy attól még, hogy első felszállás van attól még az a rongálást nem szünteti meg, sőt a bliccelést sem, max. majd a bliccelők máshogy játsszák ki a rendszert.
2013. márc. 5. 21:59
 16/40 anonim válasza:
67%
nagyon remélem, hogy elfelejtik, nem azért mert ingyen szeretnék utazni, csak valahogy az egész napom hangulatát megadja az, hogy reggel nem tud a busz időben elindulni, (mert mire mindenki előkotorja a bérletét az idő) emiatt én sem érek be időbe a suliba. nem beszélve azokról a nagyon okos emberekről akik nem képesek elmenni a busz végébe, hanem megállnak elől és mindenki ott nyomorog, vagy fel se fér a buszra ://
2013. márc. 5. 23:14
 17/40 anonim ***** válasza:
71%
Néha odabasz a menetrendnek az elsőajtózás, ha valako jegyet vesz, de nem tapasztaltam a korábbinál lényegesen hosszabb eljutási időket emiatt. Tény, hogy a mai keretfeltételek nem teszik lehetővé a hatékony ellenőrzést (pl. világítás, buszvezető közeli jegykezelő és kassza hiánya), így kijátszható a rendszer, de ezen még relatív kis befektetéssel javítani lehet szerencsére.
2013. márc. 5. 23:36
 18/40 anonim ***** válasza:
0%

ma 20:48

Nem tudom neked ebbe mi a szívás!?Nekem az sokkal nagyobb szívás volt amikor amikor nem engedtek fel vagy leszállni,mert éppen sietett a parasztja vagy éppen nem volt türelme megvárni hogy leszálljak.Amúgy semmivel nem rövidíti menetrendet.Hátul le pattannak az emberek,akik elől felszállnak azok meg felmutatják az ellenőrnek a jegyet bérletet.Ennyi.Ha más nagy nyugati városokba működik és Magyarországon is akkor pesten miért nem?Talán meg kellene tanulni kicsit nyugodtabbnak lenni stb.Ez mentalítástól függ és az emberektől.Arról nem beszélve hogy így a bkv-nak sokkal nagyobb bevétele lesz,mert nem lesz potyázás,plusz nincs szükség ellenőrre,akiken úgy szibtén spról nem is keveset.Nálunka buszokon nincs ellenőr,mert felesleges.Ezeket is érdemes átgondlni hogy a bkv ezzek mennyit tud spórolni és mennyit tud a jegyekből beszedni ha mindenkinek muszáj megvenni.Nem csoda hogy csődbe megy és tartozások van,hiszen a fele utazó szerintem potyázik.

2013. márc. 5. 23:49
 19/40 anonim ***** válasza:
70%
Vicces tényleg látni, ahogy mondjuk a 9-es buszra felszállnak a kukásmellényesek, és hirtelen sokaknak eszükbe jut, hogy hát ők pont itt akartak leszállni... mondjuk ez tipikusan az a járat (csuklós, és elég zsúfolt a belvárosi részeken), ahol az elsőajtózás bevezetése eléggé megnövelné a menetidőt. Viszont a 9-esre ráhordó 162-esen már elsőajtózás van, így aki a 162-es miatt bérletet vesz, az a 9-esen sem fog bliccelni. És az elsőajtós járatokról felszabaduló ellenőri kapacitással lehet sűríteni az ellenőrzést a többin.
2013. márc. 6. 11:50
 20/40 A kérdező kommentje:
Pl. azért mert nem kell sorba álli és szarakodni a bérlet mutogatásával minden nap, csak mert mások bliccelnek. Ez nincs rendjén, ne így szűrjék ki a bliccelőket, 1 héten egyszer, kétszer összefutok az ellenőrrel az se baj megmutatom aztán megy tovább. Másik 1. ajtó a legkeskenyebb, legjobb csomagokkal így felszállni, közbe a "3." kézbe bérlet gyorsan felszállni, hogy ne tartsd fel a buszt.
2013. márc. 6. 17:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!