Busz vagy vonat? Vonat vs Busz
Melyik a jobb? Melyikkel szeretek utazni? Melyik a kényelmesebb? Stb....
És ha kérhetem írnátok még saját véleményt köszönöm.
Még lehet írni, csak ennyi jutott eszembe.
Busz mindenhol van, ellentétben a vonattal.
Ahol én lakok ott nincs vonatállomás úgyhogy én buszozni szoktam.
Vonaton párszor ültem csak.
Érdekesek a válaszok. Én meg a vonatpártiakat nem tudom megérteni. Ettől függetlenül vonatozni is szoktam, de csak azért, mert az napközben óránként jár, a busz meg csak késő délután indul, szóval a vonat rugalmasabb, de más előnyét nem látom, csak a hátrányokat:
1. Kényelem szempontjából a buszon van lábtartó. Mávon nagyobb a tér az ülések között, de ez nekem nem túl fontos.
2. Sosem jön fülkés vonat és mivel IC, helyjegy kell. Utálok háttal ülni 3 órán keresztül, a 4-es üléseknek meg nem látom értelmét. Miért vagyok köteles bámulni a velem szembe ülő utast?
3. A vonat menetideje 3 óra fixen, ettől csak több lehet. Autópályán kocsival 2 óra alatt megvan az út, busszal nyílván kicsit hosszabb, de a 3 órát csak nagyon ritkán éri el/ haladja meg.
4. A vonat sokkal "elszigeteltebb", sötétben (télen már 4-kor) ki sem látni, míg a pályán a kocsik lámpája ad fényt.
5. Nincsenek bunkó utasok, legfőképpen nem kultúrálatlan emberek.
6. A MÁV pénztárosok többsége kutyául bánik az emberrel, ráadásul a Nyugatiban rendszeresen, a Keletiben néha kígyózó sor szokott lenni. (Azt kifejezetten utálom, amikor olyanokból áll a sor, akik nem is aznap utaznak, de már egy héttel előre megveszik a jegyet. Jó, vegyék. De akkor a MÁV kitalálhatna valami rendszert, mondjuk sorszámhúzó automata az utazás időpontja alapján adna jegyet, így előbbre kerülnének azok, akiknek a járata mondjuk 1 órán belül indul).
A közbiztonság is vonaton tényleg rosszabb. Annyit hozzátennék, hogy a Volán se jobb :D A busz, amivel én járok, azt külön társaság üzemelteti és a célállomással együtt 3 helyen áll csak meg. A vonat meg - hiába IC -, de vagy 5-6 helyen is megáll.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!