Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Busz vagy vonat? Vonat vs Busz

Busz vagy vonat? Vonat vs Busz

Figyelt kérdés

Melyik a jobb? Melyikkel szeretek utazni? Melyik a kényelmesebb? Stb....

És ha kérhetem írnátok még saját véleményt köszönöm.

Még lehet írni, csak ennyi jutott eszembe.

2013. febr. 10. 11:50
1 2
 11/14 anonim válasza:
100%

Busz mindenhol van, ellentétben a vonattal.

Ahol én lakok ott nincs vonatállomás úgyhogy én buszozni szoktam.

Vonaton párszor ültem csak.

2013. febr. 19. 17:54
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
Én még a pótjegy bevezetése után is szívesebben utazok vonattal. A buszt olyannyira kerülöm, hogy városon belül még hóban is biciklivel járok. Nem szeretek buszozni, autózni sem annyira. A vasútnak van egy feelingje, ami utánozhatatlan. Érdekes, nekem utazás közben sosincs igényem arra, hogy a mellékhelységet használjam, szóval ez nálam nem mérvadó. Gyalogolni sem szoktam, az viszont jó, hogy a vonaton el lehet férni. Bár nekem már volt szerencsém 2x is két órán át a folyosón állva utazni, mert nem volt ülőhely. De buszon is volt szerencsém szintén 2 órát állva utazni. Szóval, inkább a vonat.
2013. máj. 21. 20:08
 13/14 anonim válasza:
Abszolút vonat! A korábban már felsorakoztatott érvek mellett felhoznám az én előnyeimeit: itt nem késik soha a vonat, max. 2-3 percet és azt is be szokta hozni. Busszal pedig jártam már úgy többször is, hogy 25-30 percet vártam a szakadó esőben, hidegben vagy tűző napon, mert a buszimuszi nem méltóztatott jönni, behúzódni pedig nem tudtam sehova. Másik eset pedig, hogy jöttem volna haza egy ünnepnapon, de hiába néztem meg hatszor, hogy biztos indul-e az a busz nem indult és ott álltam a hidegben, mert nem volt hangosbemondó, hogy “bocs ez a busz nem jön, mert a sofőr azt hitte, hogy szerda van.” A vasútállomáson állandóan bemondanak valamit és így tudom előre, ha késik a vonat 15-20 percet, akkor még nyugodtan elvonulhatok a büfébe, mert nem járok úgy, mint Spongyabob Sziklafenéken. Tehát utastájékoztatás és megbízhatóság szempontjából ezen a vonalon csak és kizárólag vonat. A buszmegálló ott van tőlünk 8 perc sétára, de feladtam... Nem... Legyen bármilyen messze a vasútállomás, inkább csattogok el odáig, mint buszoznom kelljen.Ráadásul a MÁV-nak van egy csomó kedvezménye, csatlakozó jegy BKK bérlethez, Start-Klub kártya... Sokkal biztonságosabb is szerintem, mert például a múltkor, amelyik busz 20 perces késésben volt, Budapestig még előnyt is szerzett, de ennek az volt az ára, hogy úgy mentünk, mint az állat.
2018. márc. 21. 13:48
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

Érdekesek a válaszok. Én meg a vonatpártiakat nem tudom megérteni. Ettől függetlenül vonatozni is szoktam, de csak azért, mert az napközben óránként jár, a busz meg csak késő délután indul, szóval a vonat rugalmasabb, de más előnyét nem látom, csak a hátrányokat:

1. Kényelem szempontjából a buszon van lábtartó. Mávon nagyobb a tér az ülések között, de ez nekem nem túl fontos.

2. Sosem jön fülkés vonat és mivel IC, helyjegy kell. Utálok háttal ülni 3 órán keresztül, a 4-es üléseknek meg nem látom értelmét. Miért vagyok köteles bámulni a velem szembe ülő utast?

3. A vonat menetideje 3 óra fixen, ettől csak több lehet. Autópályán kocsival 2 óra alatt megvan az út, busszal nyílván kicsit hosszabb, de a 3 órát csak nagyon ritkán éri el/ haladja meg.

4. A vonat sokkal "elszigeteltebb", sötétben (télen már 4-kor) ki sem látni, míg a pályán a kocsik lámpája ad fényt.

5. Nincsenek bunkó utasok, legfőképpen nem kultúrálatlan emberek.

6. A MÁV pénztárosok többsége kutyául bánik az emberrel, ráadásul a Nyugatiban rendszeresen, a Keletiben néha kígyózó sor szokott lenni. (Azt kifejezetten utálom, amikor olyanokból áll a sor, akik nem is aznap utaznak, de már egy héttel előre megveszik a jegyet. Jó, vegyék. De akkor a MÁV kitalálhatna valami rendszert, mondjuk sorszámhúzó automata az utazás időpontja alapján adna jegyet, így előbbre kerülnének azok, akiknek a járata mondjuk 1 órán belül indul).

A közbiztonság is vonaton tényleg rosszabb. Annyit hozzátennék, hogy a Volán se jobb :D A busz, amivel én járok, azt külön társaság üzemelteti és a célállomással együtt 3 helyen áll csak meg. A vonat meg - hiába IC -, de vagy 5-6 helyen is megáll.

2018. márc. 22. 16:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!