Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Tényleg az új metró kocsik...

Tényleg az új metró kocsik 1-2 éven belül vezető nélkül fognak menni?

Figyelt kérdés
És ha menet közben begolyózik a vezérlőegység akkor mi lesz?
2013. febr. 7. 11:35
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Jaa értem, akkor urban legend.

Tudom én, hogy semmi katasztrófa nem lenne :P

2013. febr. 7. 14:37
 12/17 anonim ***** válasza:
0%
Igen tényleg,ha begolyóznak akkor meg gáz van.
2013. febr. 7. 15:44
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

"Nem volt ilyen"

De volt ilyen. Akinek van kicsit is idősebb, régi motoros metrós ismerőse a 3-as vonalról, ő tud mesélni róla.

A régi motorosok az AVR bevezetésekor kitalálták a "toszóka" nevű szerkezetet, amivel ki tudták ékelni a start gombot, hogy ne nekik kelljen nyomni. És igen, Kökiről indulva toszóka be, és nem jött meg neki a zöldhurok. Hátrament ajtót javítani, zöldhurok megjött, szerelvény pedig átment a Határ útra. De tudott róla a menetirányító is, így túl sok gond nem történhetett vele.

Utána természetesen szigorúan ellenőrizték a járművezetőket. Amúgy a kezdetektől hosszan kell nyomni a gombot, ugyanis a kihaladás során folyamatosan figyelni kell, és vészhelyzet esetén a gomb elengedésével azonnal megkezdődik a kényszerfékezés. Ha nem kellene nyomni a gombot, amit egy pillanat felengedni, hosszabb időbe telne a reagálás, valamint ezzel a kényszerű gomblenyomással az éberséget is fenntartják.

2013. febr. 7. 17:34
 14/17 anonim ***** válasza:

Na, akkor félig tudtam jól. Megnéztem volna :D

Vasútnál is ékelték ki az éberségi berendezést, ha jól tudom, történt valamelyik országban emiatt szerencsétlenség.

(régen, azóta módosítottá)

2013. febr. 7. 17:42
 15/17 anonim ***** válasza:

Na de ehhez valami hihetetlen hülyének kell lenni.

A faterom régóta vezet, de nem emlékszik erre.

Voltak érdekességek, mint amikor a kollega elfelejtett visszafogni, csak elindult visszafelé :D Hogy nem tűnt fel, hogy háttal vannak a jelzők? :D

2013. febr. 7. 18:43
 16/17 anonim ***** válasza:
Azért az az elfelejtett visszafogni, kicsit bonyolultabb történet volt, és vastagon sáros volt benne sok ember. Kicsit több, mint egy vicces történet amit a házibuli laposabb időszakában előhozol.
2013. febr. 7. 19:43
 17/17 anonim ***** válasza:
Nekem azt mondták (és ez nem menthet fel senkit), hogy mindössze annyi történt, hogy rádión sietették.
2013. febr. 8. 11:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!