Tényleg az új metró kocsik 1-2 éven belül vezető nélkül fognak menni?
Külföldön már elég sok helyen van ilyen...
És nem szokott a vezérlöegységgel semmi történni .
de amit hallottam,hogy egy hónap alatt 30 ilyen volt!
Az nem valami megnyugtató!
A közlekedésben (is) általában a biztonság javára tévednek az eszközök.
A 3-as metrón is AVR működött, azaz a vezető csak megnyomott egy gombot, ekkor bezáródott az ajtó és elment a metró a kövi állomásra. A vezető csak felügyelt. Ha valami gond adódott, például elveszett a jel, akkor a metró vészfékezett. Ezért volt sok vészfék.
És van is, mert ugyan a vezető vezetik a metrót már a sebességkorlátozás óta, de az AVR felügyel, és ha elveszik a fel, vészfékez.
A 2-es metrón sokkal modernebb és profibb rendszer lesz. Ha gond van, ott is vészfék lesz vagy el se indul, ha épp állt. Ja, a 4-esen lesz teljesen automata, a 2-esen gondolom hasonló, mint a 3-ason volt, tehát automata vezet, vezető felügyel.
Amúgy a gondok jelenleg az utastájékoztató rendszerrel vannak főleg, ami egyben van a vészhívó rendszerrel. Ha az leáll, nem mehet a metró.
Laikus vagyok, de laikustól laikusnak talán jó így.
Amúgy nem egy db start gombot kellett megnyomjon?
Beszédszintetizátor gombja megnyom (szól a kéremvigyázzanak), majd ajtókat zár.
Majd start gomb, melyet sokáig nyomva kell tartani. Ha elengeded vészfék.
Amikor vezettem le is csúszott az újjam, jött is a vészfék :D
Be nem fog golyózni a vezérlőegység.
Vezető nem lesz rajuk, legalábbis a 4-esen nem. Ennek ellenére minden része be lesz kamerázva a szerelvényeknek, egy vezérlőszobában mindent látnek. Onnan bármikor megtudják állítani a szerelvényt.
Valamiért azt hittem, hogy a bimmbamm-ot és az ajtózárást is a Start gomb végzi. Mondjuk logika nem lett volna benne, de így hittem.
Igaz, hogy volt olyan, hogy megnyomta valaki a start gombot, nem indult a metró, kiszállt valamit megnézni, és akkor elindult a metró nélküle? És ezóta kell hosszan, az állomás elhagyásáig nyomni?
Nem volt ilyen. De ha el is indulna, semmilyen katasztrófa nem lenne.
Azt tudni kell, hogy ameddig ajtó nyitva van és a zárásról nem érkezik meg a jelzés, addig nem tudsz indulni.
Azért kel nyomva tartani, hogy ha valami van elindulásnál a vonat azonnal megálljon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!