Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Ti hová terveznétek Budapesten...

Ti hová terveznétek Budapesten 5-ös metrót, ha rajtatok múlna?

Figyelt kérdés

Ugye 4-est már tudjuk.

De vajon ti hová terveznétek az 5-öst?

Én Hűvösvögytől Pestszentlőrincig,és a duna alatt kb. a lánc-erzsi híd között menne át,térképen már be is rajzoltam,hogy hol menne és érintené a széll kálmán teret is.

De gondolkodtam,hogy lehetne Pestszentlőrinc helyett ferihegy a végállomása,de arra gondoltam még sem,mert a 3-ast hosszabbítanám meg inkább kökitől feriig.

Nahh szerintetek?

2013. jan. 19. 21:42
 1/7 anonim ***** válasza:
72%

Lehet azért, mert nem tolonganak itt olyan szakemberek, akik kellő ismerettel rendelkeznek. Sok mindent kell tudni ahhoz, hogy ne csak buta ötletelés legyen.

Egyik ilyen tudomány, hogy milyen lehet a város szerkezete húsz, harminc, negyven, száz év múlva. A metró nem buszjárat, ha nincs rá igény, megszüntetem.

A másik fontos dolog az is, hol lehet fúrni. A pesti résznek pl. az a nagy baja, hogy öntéstalaj, a Duna egykori árterén fekszik. Gránitba nehéz lyukat fúrni, de azzal sok gond nincs. Itt meg helyenként szinte méterről méterre változnak a talajrétegek. Nem csak a felszín közelében, de mélyen is. Itt sóder, amott agyag stb.

Ha mégis csak hasra ütésre kell mondani valamit, akkor a jelenlegieket feltétlenül meghosszabbítanám, a kelet-nyugatit végre összekötném a hévvel.

Metrót lehetne kivinni Buda észak-nyugati részére.

És nem csak sugárirányú vonalat gondolnék, hanem egy gyűrűt is. Egy föld alatti külső körutat, amely teljes kör, nem csak fél, mint az M0. S hogy rögtön ellentmondjak magammal: A Budai-hegyekben csak felszínen lehetne vezetni ez utóbbi szerintem, s nagyon nagy szintkülönbségeket kell leküzdenie a vonatnak akkor is, ha a pesti oldalon kéregvasút lenne.

2013. jan. 19. 22:06
 2/7 anonim ***** válasza:
54%

Én mindenképp úgy oldanám meg hogy összekötném a többi 4-gyel tehát mindegyik metró járat valamelyik megállóját érintse.

Nos a ferihegyes ötlet az jónak hangzik, egyszerűbb is lenne oda kijutni így mint busszal pl. Csak kitudja mekkora igény lenne rá a valóságban. Persze ugye én alapból ezt az egészet úgy oldanám meg hogy inkább a külvárosi részét érintse elsősorban főleg azok számára lenne jobb akik munkába mennének a belvárosba és azért belegondolva a metró gyorsabb mint a busz, vagy egyéb más földfelszíni eszköz. Persze még ennek lenne is úgy értelme. De még azt sem tartanám hülyeségnek ha ez mellé még építenének amolyan kismetró félét hogy a főváros körül lévő településekre is kimenjen a járat, és az elvinni közvetlenül az 5-ös metróhoz, még ez is jó lenne mert ugye akkor kevesebben mennének autóval kisebb lenne a reggeli dugó esélye is. Én elsősorban az Üröm környékére vinnék ki egy ilyet a vasút mellé is akár, főleg azok számára akiknek még kellene menniük egy darabig és a vasút nem lenne elegendő így közvetlen járattal is akár bejuthatnának a másik metróhoz is, mert azért így könnyebb is lenne.

Persze szerintem erre lenne igény de a kivitelezéséhez komoly szakemberek kellenek, hogy ezt meg ezt felmérjék és ahogyan az előttem szóló is írta tényleg más-más, talajrétegek vannak arrafelé így a fúrást is befolyásolhatják egy leheletnyit.

2013. jan. 19. 22:30
 3/7 anonim ***** válasza:
69%
Én kezdetben befejezném a 3-ast és a 4-est.
2013. jan. 19. 22:50
 4/7 anonim ***** válasza:
47%
Sajnálom, de már van egy általánosan elfogadott terv az 5-ös metróhoz, amivel már számolnak: [link]
2013. jan. 20. 00:09
 5/7 anonim ***** válasza:
45%
Igaza van az elöttem szólónak. Az 5-ös metró tervei már hivatalosak és a BKK nem rég nyúlt hozzá, hogy valamelyest valós legyen: pár éven belül az Astoriág fog közlekedni a Csepeli és a Ráckevei HÉV.
2013. jan. 20. 04:52
 6/7 anonim ***** válasza:
34%
Cö, valaki nagyon lepontozott mindenkit. :' (
2013. jan. 20. 14:27
 7/7 anonim ***** válasza:

"Cö, valaki nagyon lepontozott mindenkit. :' ("

Ez legyen a legnagyobb öröme az életben :)

2013. jan. 20. 14:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!