Európában miért Budapesten legdrágább a közlekedés?
Fajlagosan:
Amíg a szomszédos Pozsonyban 928, vagy Bécsben 960 jegy is kitelik a helyi átlagfizetésből, addig a magyarok maximum 433 jeggyel elégedhetnek meg
Az említett városokban az emberek FIZETNEK a tömegközlekedésért,nem bliccelnek és nem még nekik áll feljebb ha kérik a bérletüket.
A BKV-n utazók többsége azt hiszi hogy államilag járó szolgáltatást vesz igénybe, Ingyen.
Ilyen vacak hozzáállás mellett mit vársz?
A 30 éves roncsokat fent kell tartani, még pl. egy Stockholmban 5-6évnél idősebb busz nem nagyon akad.
A cikk megint egy ilyen szőr száll hasogató, de pl a járművek átlagéletkoráról..utas fizetési morálról nem szól.
Mert abban is elsők vagyunk hogy rühellenek az emberek jegyért és bérletért fizetni!
Kedves Utolsó,
én nem hiszem,hogy Bukarestben vagy Pozsonyban mások lennének az emberek.
Ilyen fizetések mellett mit várunk?
Szerintem ha nem 10 ezer ft lenne egy havi bérlet,hanem 2 e ft sokkal többen megvennék.
Amszterdamban,Berlinben,Bécsben megtehetik az emberek,mert arányosan sokkal kevesebbe kerül.
Az,hogy meg 30 éves buszok vannak és nem 3 évesek,szerintem nem árnövelő tényező
Szerinted akkor mindegy hogy 30 éves Ikarus vagy 3 éves Volvo-t üzemeltet? Mert ha szerinted nem árnövelő tényező, nagyon nem vagy otthon a dolgokban.
Fent tartom hogy a cikk félinformációkat ír le, pusztán a negatív oldalát,abból is jegy és bérlet árakat. HVG cikkel alapból nem foglalkoznék.
Nem csupán HVG cikk.
Nem hiszem,hogy átlagban Bukarestben jobb lenne a járműpark mégis sokkal kevesebb a jegy ára.
Mintahogy Varsó vagy Pozsony sincs nálunk sokkal jobb helyzetbe,a jegyárak jelentősen olcsóbbak.
Nem csak a HVG-ben jelent meg,amúgy nincsen semmi sarkítás,mindenki megnézheti ezeket az adatokat a közlekedési vállalatok honlapján.
Nem annyi egy 30éves Ikarus üzemanyag fogyasztása nyilván,de ezt nem lehet a "vásárlókkal" megfizettetni véleményem szerint..Hiszen ez olyan mint egy Trabanttal 30 ezer ft lenne Bécsbe a fuvar,egy BMW-vel meg 10 e ft.Melyiket választanád?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!