Nincs valami szankció arra hogy a büdös, testszagú emberek (nem feltétlenül csövesek, egyszerűen IGÉNYTELENEK) ne utazhassanak tömegközlekedési eszközön?
szerinted mit tudunk csinálni? ledobjuk a buszról?
ha van jegye, bérlete, joga van utazni. az a baj, hogy ha nincs neki, akkor persze ellenőr sincs ott, de az se tudja lerakni, maximum szájkaratézik vele, a büdöske meg fennmarad pimaszul röhögve, vagy káromkodva
"ha van jegye, bérlete, joga van utazni. az a baj, "
Ha már királyi többesben válaszoltál, akkor gondolom valamilyen járművezető vagy.
Akkor tudnod kellene, hogy az ápolatlan külső mások zavarása (szag pl.) kizáró ok az utazásból hiába van jegye...
"Jogilag teljesen egyértelmű, hogy büdös, ápolatlan, koszos ember nem utazhat, akár van jegye, akár nincs" - Engem is zavart amíg Bp-en laktam, de azért nem annyira... Ami van két ehhez valamennyire kapcsolódó pont a BKV üzletszabályzatában:
-"botrányosan viselkedik, vagy más módon a többi utast magatartásával zavarja, illetve a jármű vezetőjét zavarja a biztonságos járművezetésben"
A magatartásról van szó, a szag az nem tartozik ahhoz - ráadásul egy ilyen valaki saját magát valszeg nem érzi annak.
-"ruházata olyan mértékben szennyezett, hogy más ruházatában, a járműben kárt okozhat"
Ebbe a pontba elég sokminden belefér...
Egyébként nem tudom melyikőtök utazott olyan munkásjárattal, ahol az utasok 90%-a épp csak befejezte a 12 órás gyártósori melót és zuhanyozni nincs idő, mert megy haza az utolsó busz... Nekem egyszer volt ilyenhez szerencsém, de azért nem egyszerű dolog megítélni hogy akkor hogy is lenne a tökéletes megoldás, hogy mindenkinek megfeleljen a tömegközlekedés.
*de azért nem annyira EGYÉRTELMŰ
Az utolsó szó kimaradt, így kicsit más lett az értelme a mondatnak... :D Szóval engem meglehetősen zavart a BKV-n, pl. piros metrón a reggeli vagy a délutáni csúcsforgalom szaga.
Ha hiszed ,ha nem aki cigizik annak is nagyon büdös szaga van mégis utazhat tömegközlekedéssel....
Én mindig tusolok legalább nyáron többször ,de amikor suliban utolsó óra testnevelés volt rohantam haza és bocs ,de nem tusoltam csak otthon. Szóval igénytelen mosdatlan bunkó voltam vagy egy rohanó diák aki csak egy csap alatt hideg vízben tudott nagyjából megmosakodni.
Sok gyökeret le lehetne tíltani a tömegközlekedésről ,de nem teszik. Ez van sajna..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!