Mi érteleme van a bliccelésnek?
A legtöbben azért mert gyökerek, az állítólagos alacsony színvonal miatt nem vesznek jegyet mert azt mondják nem éri meg a minősége. De 2 dolgon nem gondolkodnak el:
1. azért fizetnek hogy Aból Bbe elviszi őket valaki és nem kell sétálni/biciklizni hóban-esőben
2. egyszer elkapja az ellenőr és akkor több10ezres bírságot fizethetnek
Én két "alkalomkor" bliccelek. Egyik: előző nap lejárt a bérletem, és esetleg csak holnap kapok pénzt, nem fogok jegyezni 1-1 napra, ha amúgy megveszem a bérletet következő nap. Nyilván van nálam jegy, ha úgy van, lyukasztok. De eza busz.
Vonat: a mi megállónkban nem lehet jegyet váltani, és volt h 2-3 megállóval később jött a kaller. Nyilván nem fogom mondani neki, hogy mikor szálltam fel....volt már, hogy így mentem Pestig (néhány megállót jelent), és csak Kelenföldnél kérte a jegyet a kalauz, mutattam neki a Budapest bérletem, aztán csá..
Nem mindenki azért bliccel, mert bunkó. Én évekig vettem a bérletet becsületesen, de sajnos mostmár egyszerűen nem futja rá a pénzemből. Akármennyire is szeretném, nem tudom megvenni.
Ezért bliccelni szoktam; mindig van nálam jegy, de csak akkor használom fel, ha látom hogy jön ellenőr. Nem vagyok büszke rá, de nincs más választásom. Mikor valamin spórolni kell, az embernek muszáj kiválasztani a legkevésbé rosszat azok közül, mit nem fizet be/vesz meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!