Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Máv bírság! Mennyi időn belül...

Máv bírság! Mennyi időn belül kell befizetnem a büntetést?

Figyelt kérdés
Máv,pénzbírság

2012. okt. 12. 16:24
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
49%

Segélyt a máv soha nem kapott.

Amit az egységsugarú választóknak segélynek neveznek, az valójában az állam által megrendelt szolgáltatás ellentételezése, azonban ez az összeg sajnos évről évre nem fedezi a kiadásokat... Úgy a költségek 20%-át hitelből fedezi a vállalat.

Az állam nem fizeti ki amit megrendelt, mert pillanatnyilag mindig olcsóbb azt mondani, hogy vegyél fel hitelt, és vállalok érte kezességet.

Amikor eljön a visszafizetés ideje, akkor jól szétkürtölik, hogy a MÁV nem gazdálkodott jól, ezért újatt SEGÉLYT kap, ami megintcsak nem segély, ismét csak a megrendelt szolgáltatás egy darabjának kifizetése.

Ezt kb lefordítva:

Én vagyok az állam te meg az én vállalatom. Azt mondom, hogy megrendelek 3000 csokit, vedd meg, én majd kifizetem. Mire a kifizetésre kerülne a sor, azt mondom, csak 2000 csokit fizetek ki, a többi a te veszteséged. És te kénytelen vagy ezt lenyelni, mert én vagyok a tulajdonosod, nem mondhatom, hogy NEM!

Jövőre ugyanez. Aztán újra. És újra...

Aztán amikor akkora a veszteséged én azt mondom a választóimnak, hogy Neked már megint segélyt kell fizetnem, mert szarul gazdálkodsz. Most kifizetek 3000 csokit, ami továbbra sem fedezi a költségeidet, de legalább nem kerülsz újabb -1000 csokiba ennél a megrendelésnél... Majd a következőnél csak 1500-at fizetek ki.

Ez megy jelenleg és ez ment az elmúlt 10-15 évben. Annyi cifrázással, hogy a példánál maradva: én kötelezlek arra, hogy a csokit a diáknak féláron add, a 65 feletti nyugdíjasnak korlátlanul ingyen, a MÁK kártyásnak ingyen, stb stb. És ezt a kiesést sem fizetem meg, csak részben, természetesen Segélyként.

Amúgy ezt fogyasztói árkiegészítésnek neveznék.

Nos, hányszor hallottad a híradóban, hogy a mai napon az állam kifizetett 30 milliárd fogyasztói árkiegészítést a mávnak? És hányszor azt, hogy xy milliárd SEGÉLYT?

Ugye?

Nem ragozom tovább. Szar a helyzet az tény...

2012. okt. 12. 22:33
 22/22 anonim ***** válasza:
vicces amit írtál, de sajnos simán el tudom képzelni hogy így van.
2012. okt. 13. 17:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!