Megbüntettek csendháborítás miatt 3000Ft-ra, mert a barátaimmal egy lakótelepen a játszótéren éjszaka telefonról hallgattunk zenét, fejenként kaptunk 3000 Ft-ot.17 éves vagyok, kötelező befizetnem?
"Fiatalkorú pénzbüntetéssel csak akkor sújtható, ha önálló keresete vagy megfelelő vagyona van."
nem tudom, mi számít megfelelő vagyonnak...
A rendőr tévedett, közmunka és elzárás is lehet belőle, attól függetlenül hogy fiatalkorú vagy. Ez 2010-ben változott.
Viszont ez szabálysértés, a büntetés összegét bíróság szabja ki, ez történt vagy a rendőr ott a helyszinen a hasára ütött és megbírságolt? Nem mintha magas lenne az összeg, lehetne ez sokkal több is.
Mivel elmúltál gyermekkorú (14 éves), ezért büntethető vagy. Az, hogy nem vagy keresőképes, senkit sem érdekel, ez nem mentesít a törvény betartása alól! Szép is lenne... Ha halogatod a dolgot, tényleg hozzáadhatnak ilyen-olyan adminisztrációs költségeket, előbb-utóbb, ha te meg nem fizeted be, megy a szüleidnek a számla, meg mindenféle felszólítás. Ha ők sem fizetik be, akkor kötelezhetnek közmunkára, ha meg tovább szívózol, akár a tököli fiatalkorúak börtönébe is bevághatnak egy kis időre.
Szóval én a helyedben befizetném inkább, pláne, hogy ez a 3000 forint csak egy nevelő célzatú összeg lehet, inkább köszönd meg a rendőrnek, sokkal többet is rád vághatott volna!
egy BV-s dolgozó
Inkább fizesd be, mert különben elárasztanak a követelő levelek. Ez nem nagy összeg, legfeljebb nem mész bulizni 1-2 hétvégét.
Ami a legfontosabb: ha már szól a zene, akkor ne üvöltsön, mert tényleg marhára visszhangzik a tér, pláne lakótelepen. Füleseket be, az egyikből meg kilóg, szól halkan, és tudtok dumálni is (nem üvöltözni; BESZÉLGETNI).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!