Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Ki szokott bliccelni a héven,...

Ki szokott bliccelni a héven, vagy a vonaton? Vonaton lehet bliccelni?

Figyelt kérdés
Van köztetek olyan bevállalós kedvű,aki már egyszer elbliccelt pl Budapesttől Zürichig?

2012. okt. 9. 08:40
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

Vonaton soha nem blicceltem, mindig jött a kalauz. Ha meg nem jött, akkoriban /kb 10 éve/ vissza lehetett váltani a jegyet:) Istenem, mennyit spórolhattam volna pedig :D

BKV-n folyamatosan bliccelek, mert ott alig jönnek ellenőrök, ha meg jönnek leszállok a buszról. Ha metrózok, ott mindig lukasztok, általában ott is mindig van ellenőrzés.

2012. okt. 9. 08:58
 2/15 anonim ***** válasza:

Nem szoktam, de volt már rá példa. Vonaton még sosem, héven 1x, mert elfelejtettem megvenni a bérletet, de bemutattam a lejártat. Ebből is látszik, mennyire veszik komolyan az ellenőrök a munkájukat.

BKV-n esélytelen, mert itt cinkotán, ahol lakom, 3 busz van a közelben, amivel tudok utazni, abból 2-nél első ajtós felszállás van, csak bérlettel/jeggyel lehet felszállni. Plusz elég sokat metrózom is, és oda azért kell.

2012. okt. 9. 09:05
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Én egyszer blicceltem vonaton.Bécstől Budapestig.Jött a kalauz és mondtuk nincs jegyünk mert dortmundban dolgoztunk nem fizettek ki és nincs pénzünk.Rendes volt.Mégcsak meg sem büntetett és végig utazhattunk Budapestig de gondolom ez nem minden esetben van így.Valószínű,hogy leszállítanak és írnak egy büntetést az esetek többségében.
2012. okt. 9. 09:10
 4/15 anonim válasza:
100%

Vonaton egy spanom csinálta hogy szerzett egy olyan mávos polót( valami ilyet: [link] ) és amikor jött a kalauz csak intett neki ,és mondta hogy :Hogy vagyunk hogy vagyunk kolléga? XDXDXD

2szer bejött neki harmadikra megbüntették :( Addig jár a korsó....

2012. okt. 9. 09:49
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

"Budapesttől Zürichig"

Nem merném, mert ha mondjuk Salzburgban szállítanak le, és csak másnap megy a következő, az drága lenne. :)

2012. okt. 9. 10:20
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Zürichig biztos nem bliccelnék el...

A BKV-n és MÁV-on néha szoktam, mégpedig kompenzálás céljából.

Amikor rendszeresen megveszem 50ezer forintért a bérletet, és eközben számtalanszor előfordul, hogy nem azt a szolgáltatást nyújtja a MÁV, amit vállalt, akkor persze hogy bedühődök, és ha épp nem bérlettel megyek, hanem jegyet veszek, akkor szoktam próbálkozni némi blicceléssel. Rövidebb távra veszek jegyet, egy-egy megállót elbliccelek, de sajnos elég gyáva vagyok, így ez nem jelentős. Pedig milliószor álltam már félórákat-órákat várva a vonatra hóban-fagyban, és nincs se egy váróterem, azt se mondják be, hogy mikor jön a késett vonat... Arról ne is beszéljünk, hogy a vonaton nem fűtenek rendesen, a kerékpárszállítókban a kalauz nem tesz rendet, ha dohányzik egy paraszt utas... Szóval ilyenek miatt jogosnak tartom, hogy néha ingyen vagy olcsóbban utazzak, mert a káromat sosem térítették meg...

BKV-val hasonlóképp vagyok, bár bkv-járatra egy óránál többet talán csak 2szer vártam, de a rendszeres késések ott is betesznek. BKV-n is csak néhány megállót szoktam bliccelni, többet nem merek.

2012. okt. 9. 10:21
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Vonaton egyszer drágálltam a nemzetközi jegyet és lefizettem inkább a kalauzt, továbbá egy másik alkalommal a kusettbe szóló jeggyel utaztam hálókocsiban hasonló finanszírozási konstrukció mellett. De eszembe nem jutna végigbliccelni egy zürichi utat. Hidd el, az osztrák és svájci kalauzok udvariasak, de nem szarakodnak a bliccelővel - persze a bünti behajthatósága már kérdéses. Csak adott esetben ne lepôdj meg a fogdán :)
2012. okt. 9. 13:40
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Én szinte mindig bliccelek vonaton, akkor nem, amikor épp van pénzem, vagy nincs kedvem ahoz, hogy leszállítsanak és várnom kelljen a következőre:) Volt hogy Győrtől Bécsig, de mostanában már nem, mert nagy a bírság arra fele, és azt hiszem be is tudják hajtani. Magyarországon viszont nem kell félni, mert mit tudnak csinálni, max leszállítanak és megyek a következővel. Ha meg rendőrt hív nem vagyok köteles megvárni meg úgyse fog, talán csak 100ból 1, mert nem akarnak foglalkozni a papírmunkával:)
2012. okt. 11. 11:11
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

1. a HÉV is vonat, tehát nem értem a különbségtételt (Helyi Érdekű Vasút)

2. a boltból is lopni szoktad a kenyeret? vagy csak a vasúti szolgáltatást lopod? gondolja arra, hogy a te jegyed árából is növelnék a színvonalat.

2012. okt. 12. 19:03
 10/15 A kérdező kommentje:

Utolsó:

1 Brutális hiba.Úristen,hogy véthettem ekkorát.

2 HAHAHA!

2012. okt. 12. 22:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!