Ki szokott bliccelni a héven, vagy a vonaton? Vonaton lehet bliccelni?
Vonaton soha nem blicceltem, mindig jött a kalauz. Ha meg nem jött, akkoriban /kb 10 éve/ vissza lehetett váltani a jegyet:) Istenem, mennyit spórolhattam volna pedig :D
BKV-n folyamatosan bliccelek, mert ott alig jönnek ellenőrök, ha meg jönnek leszállok a buszról. Ha metrózok, ott mindig lukasztok, általában ott is mindig van ellenőrzés.
Nem szoktam, de volt már rá példa. Vonaton még sosem, héven 1x, mert elfelejtettem megvenni a bérletet, de bemutattam a lejártat. Ebből is látszik, mennyire veszik komolyan az ellenőrök a munkájukat.
BKV-n esélytelen, mert itt cinkotán, ahol lakom, 3 busz van a közelben, amivel tudok utazni, abból 2-nél első ajtós felszállás van, csak bérlettel/jeggyel lehet felszállni. Plusz elég sokat metrózom is, és oda azért kell.
Vonaton egy spanom csinálta hogy szerzett egy olyan mávos polót( valami ilyet: [link] ) és amikor jött a kalauz csak intett neki ,és mondta hogy :Hogy vagyunk hogy vagyunk kolléga? XDXDXD
2szer bejött neki harmadikra megbüntették :( Addig jár a korsó....
"Budapesttől Zürichig"
Nem merném, mert ha mondjuk Salzburgban szállítanak le, és csak másnap megy a következő, az drága lenne. :)
Zürichig biztos nem bliccelnék el...
A BKV-n és MÁV-on néha szoktam, mégpedig kompenzálás céljából.
Amikor rendszeresen megveszem 50ezer forintért a bérletet, és eközben számtalanszor előfordul, hogy nem azt a szolgáltatást nyújtja a MÁV, amit vállalt, akkor persze hogy bedühődök, és ha épp nem bérlettel megyek, hanem jegyet veszek, akkor szoktam próbálkozni némi blicceléssel. Rövidebb távra veszek jegyet, egy-egy megállót elbliccelek, de sajnos elég gyáva vagyok, így ez nem jelentős. Pedig milliószor álltam már félórákat-órákat várva a vonatra hóban-fagyban, és nincs se egy váróterem, azt se mondják be, hogy mikor jön a késett vonat... Arról ne is beszéljünk, hogy a vonaton nem fűtenek rendesen, a kerékpárszállítókban a kalauz nem tesz rendet, ha dohányzik egy paraszt utas... Szóval ilyenek miatt jogosnak tartom, hogy néha ingyen vagy olcsóbban utazzak, mert a káromat sosem térítették meg...
BKV-val hasonlóképp vagyok, bár bkv-járatra egy óránál többet talán csak 2szer vártam, de a rendszeres késések ott is betesznek. BKV-n is csak néhány megállót szoktam bliccelni, többet nem merek.
1. a HÉV is vonat, tehát nem értem a különbségtételt (Helyi Érdekű Vasút)
2. a boltból is lopni szoktad a kenyeret? vagy csak a vasúti szolgáltatást lopod? gondolja arra, hogy a te jegyed árából is növelnék a színvonalat.
Utolsó:
1 Brutális hiba.Úristen,hogy véthettem ekkorát.
2 HAHAHA!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!