A 11 éves lányomat elengedjem? Többi lent!

Jó, akkor leírom másképp:
Ez helytől függ!!!
Gondolom, ha csak 3 - 4 buszmegállónyira lenne, vagy külön iskolabusz vinné, akkor nem tennél fel ilyen kérdést.
De ha nagyon - nagyon nagy távról van szó, akkor az már más!
Szerintem folyamatosan szoktasd hozzá az egyedül léthez. Gondolok arra, hogy az utolsó 1 - 2 buszjáratra már menjen egyedül. Pár éven belül, már a HÉV-en is utazzon egyedül (de ez is, helyzettől függ).

11 évesen nem hiszem, hogy kicsi lenne hozzá.
Az ilyen gyerekekből lesznek később az életrevaló "srácok" nem a 16 évesen is autóval fuvarozott búra alatt nevelkedett gyerekekből. Mert tapasztalnak. Látnak. Kiismerik a várost. Stb.
Engem első osztályban is 1-2 hétig kísérgettek, utána kaptam egy kulcsot, kaptam pár intelmet és irány haza...
Felnőttem :)

# 6:
mekkora táv volt az iskola és a lakóhely között?

3.-tól felfelé:Gyaloglás 500 m 4 trolimegálló, onnan villamossal 9, metróval még 3.
1-2.-os koromban még csak úgy 2-3 km gyalog.

Nekem 10 a nagy, 8,5 a kicsi.... Nekem is ez a dilemma, mert 3 villamosmegállóra + pici séta (vagy egy buszmegálló) lakunk a sulitól. Nem a gyerekekben nem bízom, hanem másokban... Nekem sem segített senki, amikor összetűzésbe keveredtem egy szipussal a villamoson, 3 férfi nézte, hogy lesz-e bunyó vagy sem...
Közben meg Svájcban ÓVODÁSOK!!! is mehetnek egyedül, felveszik a sárga mellénykéjüket és megállnak az autósok.
Aztán volt olyan, hogy a metró nem közlekedett, ezért a villamosok dugig voltak, nem lehetett felszállni, volt, hogy a buszra feltettem őket, hogy menjenek egyedül, erre karambolozott a busz...
Ahol átmegyünk van nyomógombos lámpa. Egyszer zöld volt, megálltak az autók, egy biciklis meg kivágódott közülük és úgy gondolta neki nem szól a piros lámpa.. Kis híján elcsapott.
Szóval nem a gyerek megbízhatatlan, hanem ez a környezet.
A nagy most kapott egy mobilt, általában kísérem őket, ha valami közbejön akkor felhívhat. Mindent nem tudok megoldani, de a forgalommal kapcsolatos dolgokat igen, meg engem is megnyugtat, ha rámcsörög, hogy rendben, beértünk...
Szóval azt döntsd el, hogy mennyire biztonságos arrafelé a közlekedés, abban az időpontban kik utaznak (pl. ha sok osztálytárssal, iskolába menő gyerekkel találkoztok, akkor az jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!