Szeretjük a régi Ikarus buszainkat?
Van, akik néhanapján megcsodálnak egy-egy jobb (jobb...) állapotban lévő buszt? :)
Nem tudom miért, de valahogy a régiek hozzátartoznak Budapesthez. Nagyon furcsa lenne, ha már nem lennének... mindennap utazva rajtuk rosszul érzem magam az undorító elhanyagoltságuk miatt, de ezzel nem igazán lehet már mit tenni... amit meg igen, úgysem fogják, ahogy eddig sem.
Van, amikor több ideig a fővárostól vagy országból távolabb vagyok, na, olyankor tényleg jó érzés hazajönni, és újra menni velük. A buszokkal, a trolikkal. A piros "gyros" buszokkal...
Kár, hogy ezek nincsenek lecserélve újabb buszokra.
Van már M.o.-n buszgyártás, csak a beszerzésekre várnak.
Szeretem őket, a nicknevem is ,,nullszéria". :))
Sajna nem igazán van alkatrész-utánpótlás, így a BKV gányol, ahol lehet. Nem tagadom, vannak nagyon rossz állapotban lévők, de öröm látni egy IGAZÁN felújítottat. És most nem arra gondolok, hogy kerékfényt nyomnak rá, mert hátha attól jobban gurul. Egyszerű, ám megbízható konstrukció a titka. A világon mindenütt megállta a helyét Mozambiktól az USA-n át Oroszországig. Egyébként ott van a legtöbb.
Modernebb verziója a Classic típuscsalád korszerűbb és környezetkímélőbb is. Csak úgy hiányzik belőlük az a süvítő hang! :) IKARUS!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!