Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Szeretjük a régi Ikarus...

Szeretjük a régi Ikarus buszainkat?

Figyelt kérdés

Van, akik néhanapján megcsodálnak egy-egy jobb (jobb...) állapotban lévő buszt? :)

Nem tudom miért, de valahogy a régiek hozzátartoznak Budapesthez. Nagyon furcsa lenne, ha már nem lennének... mindennap utazva rajtuk rosszul érzem magam az undorító elhanyagoltságuk miatt, de ezzel nem igazán lehet már mit tenni... amit meg igen, úgysem fogják, ahogy eddig sem.

Van, amikor több ideig a fővárostól vagy országból távolabb vagyok, na, olyankor tényleg jó érzés hazajönni, és újra menni velük. A buszokkal, a trolikkal. A piros "gyros" buszokkal...

2012. szept. 1. 03:54
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
60%

Kár, hogy ezek nincsenek lecserélve újabb buszokra.

Van már M.o.-n buszgyártás, csak a beszerzésekre várnak.

2012. szept. 18. 18:14
 22/27 anonim válasza:
79%

Szeretem őket, a nicknevem is ,,nullszéria". :))

Sajna nem igazán van alkatrész-utánpótlás, így a BKV gányol, ahol lehet. Nem tagadom, vannak nagyon rossz állapotban lévők, de öröm látni egy IGAZÁN felújítottat. És most nem arra gondolok, hogy kerékfényt nyomnak rá, mert hátha attól jobban gurul. Egyszerű, ám megbízható konstrukció a titka. A világon mindenütt megállta a helyét Mozambiktól az USA-n át Oroszországig. Egyébként ott van a legtöbb.

Modernebb verziója a Classic típuscsalád korszerűbb és környezetkímélőbb is. Csak úgy hiányzik belőlük az a süvítő hang! :) IKARUS!

2012. szept. 19. 18:41
 23/27 gomzoli ***** válasza:
100%
Ha nyernék a lottón, vennék egy olyat, ami régen amolyan túristabusz volt, amilyenek a vállalatok sajátjai voltak, és a dolgozókat vitték kirándulni, stb. Sajnos a típusszámokkal nem vagyok tisztában. Tökéletesen felújíttatnám, és minden alkatrészt, ami csak benne van duplán, triplán megvennék, hogy 50 év múlva is legyen készleten. Tudom, kissé gyermeteg elképzelés, de átépíttetném lakóbusznak, és avval járnám a világot.
2012. okt. 8. 09:01
 24/27 A kérdező kommentje:
Nem olyan gyermeteg elképzelés ez, sőt...! :)
2012. okt. 8. 16:10
 25/27 Szergej55 válasza:
100%
Őszintén szólva szeretem a régi vackokat, van egyfajta hangulatuk, ami az újabb típusokból teljesen hiányzik, talán azért, mert nem érzem magam rajtuk 30 évvel ezelőtt :)
2013. márc. 26. 19:07
 26/27 A kérdező kommentje:
Talán a neved is (Szergej) a piros-sárga festésű mozdonyunkhoz kapcsolódik, utolsó? :)
2013. márc. 27. 22:43
 27/27 Szergej55 válasza:
Régi válasz, de azért reagálok, ha már ráakadtam megint. Középsuliban összehoztunk egy második nyelves oroszos csoportot, és ennek megfelelően kapott mindenki egy orosz keresztnevet. Az enyém ez lett, de a mozdonyos párhuzamra később jöttem csak rá. :)
2014. szept. 22. 22:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!