Mit csináljak bemenjek a bkv-hoz?
Kaptam egy levelet amit öcsém vett át és alá is írt, hogy van 14000ft tartozásom a bkv-nak. Már nem is ott lakom, és tuti,hogy nem büntettek meg vagy ha igen akkor befizettem. Ha bemegyek nekem meg mutatják a jegyzőkönyvet ha kérem?
(2006-ban metrón állítólag)
Igen menj be a BKVhoz, vidd a levelet és mondd el,hogy téged nem büntettek meg.
Valószínűleg az történhetett,hogy valaki a te címedet és nevedet adta meg a büntetésnél (valami rossz akaród).
Be ne fizesd amíg nem tisztázódott az ügy.
Nekik kell bebizonyítani,hogy te ott voltál nem neked,hogy nem voltál ott!
Én a helyedben írásban írnék egy panaszlevelet, amihez csatolnál a kapott felszólítást. A levelet tértivevénnyel adnám fel.
Ha személyesen bemész, akkor legfeljebb egy ügyfélszolgálatos idiótával fogsz majd vitatkozni, meg esetleg egymással kiabálni, aminek a vége az lesz, hogy a Te bemondásodra úgy sem fogja elhinni senki, hogy nem jogos a büntetés. Gondolod nem ezzel próbálkozik mindenki, aki büntetést kapott?
Azt, hogy nem a Tiéd a büntetés, nem neked kell bizonyítani, hanem a BKV-nek, ugyanis ők vádolnak hamisan ezzel. Ezt hívják úgy, hogy az ártatlanság vélelme.
Ha tértivevénnyel küldessz egy levelet, akkor komolyan vesznek, és később a levelet, a tértivevényt is felhozhatod bizonyítékként. Tudod, a szó elszáll, az írás megmarad!
Ne várj sokat, írd meg még ma, mert akkor később még az is felmerülhet, hogy miért gondolkoztál azon, hogy jogos-e vagy sem, ulyen sokat!
Én is kaptam levelet,de már egy ügyvédi irodától,BKVtöl elötte nem.Azt mondták a szig.számom alapján azonositottak én voltam.Nem fogadják el az igazolást h én abban az időben a munkahelyemen tartozkodtam.
Szerintetek?
Ha már az ügyvédtől jött a levél, az azt jelenti, hogy a következő szint a polgári bíróság. Tehát vagy most tejeled a teljes összeget, vagy kockáztatsz, mert a tartozásod összegétől függően, lehet, hogy az ügyvédi és perköltség többe kerül majd a BKV-nak, ha nem nyerik meg a pert, és ha megnyerik, még akkor sem biztos, hogy fizetni fogsz, mert mondjuk fellebbezel, és a feljebbviteli bíró meg a javadra dönt. Na ekkor már úgy 100-200ezer között van a BKV-nek ez a per, egy 200 Ft-os jegy miatt. Úgyhogy csak nagyon indokolt esetben lesz per az ügyből, ha az látszik, hogy fizetni fogsz. Ha pl. küldessz egy válaszlevelet az ügyvédnek, akkor onnantól minden hónapban kapni fogsz életed végéig az ügyvédi irodától egy fenyegető levelet, amiben rendszeresen 5ezerrel emelik a tartozásodat.
Ha meg kockáztatsz, akkor lehet, hogy szépen leírják veszteségként a jelenlegi tartozásodat, mert így csak mondjuk 10-20ezret "veszít" a BKV, ami valójában csak 200 Ft veszteség, viszont per esetn a 100-200ezret pedig nekik biztosan ki kell fizetniük az ügyvédnek és az államnak a perköltségre.
Utolsonak:
a BKV nem küldött levelet a régi-akkori-címemre(szüleimhez)
ezért fura hogy egy istenhátamögötti iroda-nem is Pestiek- küld levelet,és mikor felhivom őket nem akarják megmondani hogy milyen szig. számmal azonositottak be mikor elvileg megbüntettek.
Az uj cimemet pedig a BM nyilvántartóból kérték ki azt mondták.Ezt megtehetik????
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!