Megbüntettek mert diákigazolvány helyett iskolalátogatásit mutattam fel. Mit lehet tenni? (bővebben lenn)
Azt nem tudom, hogy tudod e jelenteni,de az iskolalátogatásid nem régebbi 1hónapnál?
Mert elvileg havonta meg kell újítani, mert én ugyan így jártam ahogy te, csak vele közölték, hogy havonta új iskolalátogatásit kell kérnem.
Iskolalátogatásira SOHA nem adtak bérletet. Vagyis egyszer elrendelték (mert nem érkeztek meg időben a diákok tömegesen) hogy szeptember vagy október végéig el kellett fogadni. Azóta mindenki azt hiszi, lehet...
Amúgy a diák készítéséről már nem iskolalátogatásit kapsz hanem egy formanyomtatványt, ami viszont diákként használható. Akkor melyik van neked?
Hát nekem iskolalátogatásira adták ki a bérletet.
Egyik sincs, engem az iskola nem tájékoztatott ilyenekről. Megkérdeztem, hogy lehet-e valamit tenni az ellen, hogy ne büntessenek meg bkv-nál mert még nem jött meg diákom és aztmondták itt egy iskolalátogatási, ezt mutassam fel. A jegypénztáros elfogadta valamint mikor a metróba befelé menet mentem akkor is elfogadták..
Sokmindent nem tudsz tenni...
Nem tisztem megkérdőjelezni amit mondasz de nézd a bkv oldalát: Naponta 100 és száz ember adja elő ugyanezt: Neki a pénztáros ezt mondta, itt elfogadták ott elfogadták, de az a csúnya ellenőr nem.
Én elhiszem, hogy nem akartál csalni meg jóhiszemű voltál, de ezt bizonyítani nem tudod...
A diák igénylésekor kellett volna kapnod egy papírt, hogy a diák folyamatban van és jogviszonyod van, addig az a papír a diákod. Ha nem kaptál irány az iskola! 8 napon belül ha bemutatod csak 2000-t kell fizetned.
"A diák igénylésekor kellett volna kapnod egy papírt, hogy a diák folyamatban van és jogviszonyod van, addig az a papír a diákod."
Igen, ezt a papírt hívják iskolalátogatásinak.
Szerintem mindenképpen érdemes verned a tamtamot, mert nagy valószínűséggel jogalap nélkül büntettek meg.
Először is, a BKV Zrt. honlapja ezt írja: "Tanulóbérlettel utazhatnak / Kedvezményezettek: Nappali és esti tagozatos tanuló, hallgató / Bemutatandó igazolás: Érvényes állandó, vagy ideiglenes diákigazolvány, illetve 362/2011. (XII. 30.) számú kormányrendelet szerinti igazolás. Ideiglenes diákigazolvány 2012. február 29-ig, míg a doktorjelölti diákigazolvány 2012. március 31-ig használható kedvezményes utazásra)" (Forrás: [link]
Nekem úgy tűnik, hogy neked a 362/2011. (XII.30) Korm.rend. szerinti igazolásod lehet. E kormányrendelet 12.§ (1) értelmében "Az igényelt oktatási igazolvány kiadásáig a közreműködő intézmény a jogosult kérésére a mellékletben meghatározott igazolást (a továbbiakban: igazolás) ad ki, (...)".
A 12.§ (2) pedig így rendelkezik: "Az igényelt diákigazolvány kiadásáig kiállított igazolás a közforgalmú személyszállítási utazási kedvezményekről szóló kormányrendelet szerinti ideiglenes diákigazolványnak minősül." A (3) pedig az érvényességi időt 60 napban határozza meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!