Milyen bérletet vegyek a nyárra? (lent)
amíg iskola volt, ugye a diékbérlet volt a jó, csak én bejárós vagyok, a sulim dunaújvárosban van, minden nap buszoztam oda-vissza 25-km-t.
most a barátomhoz járok le sokat, ő is hozzám, és vett is bérletet, 30-naposat, diákot,10 km-eset.
de elvileg ugye mivel nincs viszonylat igazolása, meg fogják büntetni, mivel mutatni kell, hogy mettől-meddig érvényes az a 10 km.
el is mentünk venni viszonylat igazolást, de a pénztáros azt mondta, hogy nem adhat, mert csak suli időben érvényes.
szóval akkor most tök feleslegesen megvette a barátom a bérletet, mert megfogják büntetni 8 ezerrel.
milyen bérlettel utazhatnék, anélkül, hogy megbüntessenek az ellenőrök?
előre is köszönöm
Szia!
ilyet még nem hallottam h csak suli időbe érvényes...:S lakhely és suli közt nyáron is lehet diákbérletet venni... milyen volán ez??....viszont ha nem a suli-lakhely közt van, akkor nem lehet diákbérletet venni(legfeljebb teljesárut), csak diákjegyet./de ez teljesen független attól h nyár van v sem./
a másik amit nem értek: barátodnak eddig nem volt bérlete? v más viszonylatra volt?
üdv
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!