Vegyek bérletet vagy próbálkozzak anélkül?
Én a helyedben vennék egy diákbérletet és azzal járnék. Ha magabiztosan mutatod fel, el sem kérik a diákod. Én a következő kombóval járok:
- kb 3 éve lejárt diákigazolvány, amiben a barátnőm fénykébe van becsúsztatva a képem helyére :)
- mellette a felnőtt éves bérlet, amire a szám rá sincs írva
- mivel a diák tartó tokja kettészakadt, sokszor csak a bérletet mutatom fel, a diákot már nem is
Eddig összesen kb 2* állítottak meg, egyik kérte hogy mutassam a diákom. Mondom ez felnőtt bérlet. Erre nézi, ténleg. Abba már bele sem kötött, hogy nincs ráírva a szám. És egyetlen ellenőr volt aki kiszúrta hogy még a szám sincs rajta, igaz akkor nagy mázlim volt, mert éppen hónapforduló volt és az új bérletet még nem tettem be (évesem van, havi bontásban).
Szóval én megvenném a diák bérletet és simán azzal járnék. Mivel szeptembertől úgyis diák leszel, ez annyira még nem is illegális, csak egy kicsit....
ha mindenki aki lóg legalább csak a diák bérletet megvenné, már beljebb lennénk...
Persze az lenne a legjobb, ha mindenki a rá vonatkozó bérletet venné. Ugyanakkor viszont azért az is igaz, hogy Mo-n a fizetések semmivel sincsenek arányban, de pláne nem a közlekedéssel. A bérlet ára annyi mint külföldön, a fizetés meg harmada, negyede...
Persze ezzel nem azt akarom mondani hogy a BKV jótékonysági intézmény, mert bizony én is megvettem 100 rugóért az éves bérletet... Csak annyi, hogy aki legalább valamit megpróbál tenni a lehetőségeihez képest azért hogy ne lógjon, az az én szememben többet ér, mintha csak simán lógna. Hogy várod el attól aki minimálbéren van, hogy megvegye havi 10ért a bérletet? A cégek nemhogy az utazást nem állják, még a béreken is spórolnak, ott ahol lehet.
Persze aki havi 100-150 felett keres, az igenis vegye csak meg, ott már nincsen kifogás. Persze jellemzően sok olyan ember lóg, aki megtehetné hogy megveszi a bérletet, de mégsem. Ezt viszont elítélem.
A kérdező a kérdésből ítélve a "jószéndék megvan bennem, hajlandó is vagyok fizetni a bérletért, de nincs miből" kategória, azaz ebben az esetben elnézőbb vagyok...
Mondjuk ha Pesten ilyen nehezen találsz munkát,gondold el mi lehet vidéken. Egyébként járjál busszal,és ha el is kapnak,még mindig el tudod mondani az ellenőrnek,mekkora sz@rba vagy.Ha megért oké,ha nem,akkor ha nyílik az ajtó,leszállsz és futás.
A metróról még el sem tudsz szaladni,mert mire felérsz,már tárt karokkal várnak a biztonságiak.Egyébként,azon vitatkoznék hogy a BKV színvonala nem megfelelő. Oké hogy régiek a járművek,de egy kb.10ezres bérlettel egész hónapban korlátlanul be tudod utazni,egész Budapestet.Vidéken 5940Ft a bérlet,és az jó egy vonalon,5km-es szakaszra,és jó esetben óránként jár a busz,de van hogy ritkábban.A metrókocsik állapota miatt most tényleg nem a BKV a felelős,ők már cseréltek volna,csak az Alstom-metró miatt nem jött létre egy üzlet,ami talán jobb is így.
Egyébként az első voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!