Megveszitek a havi bérletet bkv-ra? Megéri nektek? Akár diák akár felnőtt?
Nem azért kell bérletet venni, mert látsz ellenőrt vagy nem :D Nem azért hogy ha jön ellenőr, akkor legyen mit mutatni neki, hanem azért, mert igénybe veszed a járatokat, aminek ára van :)
Én személy szerint megveszem, pedig nagyon kevset használom. Hétközben vidéken vagyok egyetemen, de péntek-szombat-vasárnapra azért hazajövök és 3 nap alatt minimum 6-8 járművön utazok, csak hogy az állomásra kijussak és vissza... Ha mág valami elintéznivaló is akad a városban akkor pedig végképp kell a bérlet.
Annó próbálkoztam azzal, hogy gyűjtőjegyet veszek, és lyukasztgatok, de ez nekem nem vált be: nem az én asztalom mindig a lyukasztó meleltt állni...
Annyit szoktam csinálni, hogy ha pl. vasárnp jár le, akkor csak péntektől veszem a következőt. Így 1 év alatt emg lehet spórolni 1-1,5 hónapot vele.
Jah, és diákbérletet veszek. (Amúgy ellenőrrel én is ritkán futok össze, de ha bliccelnék tuti kifognék egyet :D )
Jah amit az egyik válaszoló ír: A hálózat sűrűségéhez képest és a követési időket figyelembe véve valóban a diákbérlet reális áron van. A felnőtt már kevésbé, 6-7 ezerért lenne reálisabb...
De pl. Győrben csak 30-40 buszvonal van, a legsűrűbb követések 10 percesek, de átlagban 20-30, sőt este óránként járnak, nincs metró villamos, troli stb. és a diákbérlet több mint fele a pestinek 2010 ft.
De csak megveszi az ember, mert azért használja a járatokat, csak összehasonlításképp, pesten duplaannyi, de többszörös a szolgáltatás amit megkapsz cserében.
én érdről ingázom vonattal, és ott ugye mindig van kalauz. meg ugye villamossal is napi szinten megyek, meg busszal, szóval nekem megéri.
ha lyukasztgatnék/vennék vonatjegyet mindig nem maradna pénzem sörre :D
Ha szolgáltatást vesz valaki igénybe pengetni kell!!
A fodrásztól sem jön ki az ember fizetés nélkül...!!
Amúgy meg egyáltalán nem drága a BKV bérlet!!A fizetés kevés!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!