Ugyanannál a megállónál szálltam fel, mint az ellenőr, mentem kilyukasztani a jegyem /nincs bp-i diákbérletem, mindig jegyet veszek/, amikor is velem szembe került az ellenőr és kérte a jegyem. Mondtam neki, hogy most mennék kilyukasztani, de közölte, hogy ezt előbb kellett volna. Így megbüntetett 16.000 Ft-ra. Elkérte az irataimat, kitöltötte a jegyzőkönyvet és azt mondta, hogy ha most nem tudok neki 8000-t fizetni, akkor a csekken kell a dupláját. Holnap kapok fizetést és nem annyit, hogy a hátsóm a földbe verhessem tőle, nem hiányzik a büntetés. Nem szoktam Bp-re járni, nem igazán tudom, ez hogy működik, bérletet viszont már nem mutathatok be,állítólag utólag nem vehetek, nem fogadják el. Ezekkel az infókkal hagyott ott ma reggel a város közepén. Egyszerűen fizikai képtelenség, hogy ki tudjam fizetni. Köszönöm a segítséget.
Fellebbezd meg a BKV-nál. Írj le minden körülményt /felszállás, lyukasztani indulás stb/, még a szociális hátteredet is.
2012. júl. 12. 09:15
12/19 A kérdező kommentje:
"A 16.000,- Ft pótdíj összege, helyszínen történt készpénzes kiegyenlítés vagy a pótdíjazást követő 2 munkanapon belüli - a társaság által kijelölt helyen - befizetés esetén 8.000,- Ft-ra mérséklődik. Ennek megfizetéséről a jegyellenőr pótdíjelismervényt köteles adni az utasnak illetve a pénztári befizetésről bevételi pénztárbizonylatot állítanak ki.."
Én nem kaptam pótdíjelismervényt!!!!
2012. júl. 12. 09:20
13/19 A kérdező kommentje:
Nyitva tartás:
hétfő 8.00 - 20.00 óráig
kedd, szerda, csütörtök
8.00 - 17.00 óráig
péntek
8.00 - 15.00 óráig
("Pótdíjazási ügyek intézése" táblával jelölt helyiségben)
Nyitva tartás:
Hétfőtől péntekig 6.00 - 20.00 óráig
Ugyanarra a helyiségre 2 féle nyitvatartási idő van feltüntetve, 4-nél hamarabb nem tudok odamenni, de, hogyha 3-ig van nyitva, akkor még ezt is cseszhetem.
2012. júl. 12. 09:51
14/19 anonim válasza:
Ácsi! Ha nem fizetted ki a helyszínen a bírságot, miért kellett volna pótdíjelismervényt kapnod?
A pótdíjiroda nyitva tartása munkanapokon 6-20 óráig, meg szombat délelőtt. Meló után mehetsz nyugodtan.
2012. júl. 12. 10:01
15/19 A kérdező kommentje:
Jajj, értem, azt hittem, hogy arról szól az elismervény, hogy be fogom fizetni 2 napon belül. Köszönöm.
2012. júl. 12. 10:05
16/19 A kérdező kommentje:
Csinálhatom azt, hogy nem fizetem be? Ugyanis a lakcímkártyámat nem kérte el, így címet nem írhatott fel, ahová bármiféle csekket küldhetnének. Iskolán, önkormányzaton keresztül megkereshetnek?
2012. júl. 12. 11:26
17/19 anonim válasza:
Ne fizess! Hallgass. Ráérsz tiltakozni akkor is, ha elérnek.
2012. júl. 12. 15:50
18/19 anonim válasza:
Igen, hallgasson, várja meg amíg már 80 ezer lesz a bűntetése és akkor hápogjon.
Igen ossz okos tanácsokat bátran... -.-' ...
2012. júl. 12. 15:52
19/19 anonim válasza:
Máskor ne bliccelj, akkor nem kell ilyen okosságokat írnod! Itt névtelenül kár eljátszanod, hogy te vagy a becsület szobra! Akinek nem telik bérletre, sétálhat is pl. Nem azért mondom ezt, mert nekem bezzeg telik, hanem mert amikor úgy éreztem, hogy a sz.ros BKV nem éri meg az árát, nem csak bérletet nem vettem, hanem nem is használtam. Nem így fair?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!