Megbüntettek jogtalanul, mit tehetnék?
"mentem kilyukasztani a jegyem"
Ez az ami sántít a történetben, a jegykezelő berendezések az ajtók mellett vannak!
Nehéz megítélni, mennyi idő telhet el a felszállás és a jegy érvényesítése között anélkül, hogy az ellenőr számára gyanússá válna az ember viselkedése. Én ha nem bérlettel utazok, mindig előkészítem a jegyemet felszállás előtt és azonnal a lyukasztóhoz megyek - igen, pontosan az efféle félreértések elkerülése végett. (Ti. Budapesten sokan bliccelnek úgy, hogy csak akkor lyukasztanak, amikor megpillantják az ellenört. Márpedig ezt az ellenőrök is nagyon jól tudják és előfordulhat, hogy túlreagálják.)
Ha vannak szemtanúk, akkor bíróságon keresheted az igazadat. Ha nincsenek, akkor minél előbb fizesd be a büntetést (2 munkanapon belül a központi pénztárban befogadná csak 8000 Ft, utána vagy csekken fizetve 16000), mert később kamatostul levonhatják a fizetésedből vagy végrehajtási eljárás keretében elviszik valamely vagyontárgyadat.
"Azt mondta, hogy vagy most fizetek vagy csekken."
Ettől függetlenül az a 2 napon belüli 8000-t fizetsz jár mindenkinek, nem az ellenőr kedvességén múlik, hogy adja-e.
A csekkel amit kaptál bemész az Akácfa utcai irodába 2 munkanapon belül, és ott valóban 8000 lesz mintha a helyszínen kifizetted volna.
"fél perc legfeljebb."
Nah igen, csak számold hozzá, hogy fél perc alatt a busz eljut min. a következő megállóig adott esetben.
Felszálláskor azonnal érvényesíteni kell, nem a buszra felszállva nekiállni keresgélni.kutatni, 1 fél perc után megtalálni, és utána menni lyukasztani ilyenkor joggal gondolja az ellenőr, hogy az ő látványára lyukasztanál épp...
Én ugyanúgy szoktam, ahogy egy fenti válaszoló: felszálláskor már a kezemben van, és rögtön lyukasztok. Kivétel ha rossz az első lyukasztó de akkor bármikor meg tudom neki is mutatni, hogy hello az rossz volt azért mászok előrébb éppen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!