Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Megbüntettek jogtalanul, mit...

Megbüntettek jogtalanul, mit tehetnék?

Figyelt kérdés
Ugyanannál a megállónál szálltam fel, mint az ellenőr, mentem kilyukasztani a jegyem /nincs bp-i diákbérletem, mindig jegyet veszek/, amikor is velem szembe került az ellenőr és kérte a jegyem. Mondtam neki, hogy most mennék kilyukasztani, de közölte, hogy ezt előbb kellett volna. Így megbüntetett 16.000 Ft-ra. Elkérte az irataimat, kitöltötte a jegyzőkönyvet és azt mondta, hogy ha most nem tudok neki 8000-t fizetni, akkor a csekken kell a dupláját. Holnap kapok fizetést és nem annyit, hogy a hátsóm a földbe verhessem tőle, nem hiányzik a büntetés. Nem szoktam Bp-re járni, nem igazán tudom, ez hogy működik, bérletet viszont már nem mutathatok be,állítólag utólag nem vehetek, nem fogadják el. Ezekkel az infókkal hagyott ott ma reggel a város közepén. Egyszerűen fizikai képtelenség, hogy ki tudjam fizetni. Köszönöm a segítséget.
2012. júl. 12. 08:13
1 2
 1/19 A kérdező kommentje:
Anyukám sem tudja, egyedül nevel és én is épp ezért járok dolgozni, hogy megéljünk.
2012. júl. 12. 08:16
 2/19 anonim ***** válasza:

"mentem kilyukasztani a jegyem"

Ez az ami sántít a történetben, a jegykezelő berendezések az ajtók mellett vannak!

2012. júl. 12. 08:26
 3/19 anonim ***** válasza:

Nehéz megítélni, mennyi idő telhet el a felszállás és a jegy érvényesítése között anélkül, hogy az ellenőr számára gyanússá válna az ember viselkedése. Én ha nem bérlettel utazok, mindig előkészítem a jegyemet felszállás előtt és azonnal a lyukasztóhoz megyek - igen, pontosan az efféle félreértések elkerülése végett. (Ti. Budapesten sokan bliccelnek úgy, hogy csak akkor lyukasztanak, amikor megpillantják az ellenört. Márpedig ezt az ellenőrök is nagyon jól tudják és előfordulhat, hogy túlreagálják.)

Ha vannak szemtanúk, akkor bíróságon keresheted az igazadat. Ha nincsenek, akkor minél előbb fizesd be a büntetést (2 munkanapon belül a központi pénztárban befogadná csak 8000 Ft, utána vagy csekken fizetve 16000), mert később kamatostul levonhatják a fizetésedből vagy végrehajtási eljárás keretében elviszik valamely vagyontárgyadat.

2012. júl. 12. 08:27
 4/19 anonim ***** válasza:
* befogadná helyett befizetve
2012. júl. 12. 08:29
 5/19 A kérdező kommentje:
Kis keresgélés után arra jutottam, hogy nem elég a büntetés, de még ki is szúrt velem, hogy azt a 2 munkanapos 8000-es lehetőséget se tudjam kihasználni ugyanis semmiféle pótdíjazási eljárásról nem beszélt. Azt mondta, hogy vagy most fizetek vagy csekken. Édes Istenem, nem tudom, most mit csináljak, mindig tisztességgel jegyet veszek és miért engem büntetnek, a sok bliccelő meg könnyedén utazgat jegy nélkül.?!
2012. júl. 12. 08:48
 6/19 anonim ***** válasza:
De miért adtad oda neki az irataidat az isten áldjon meg??? Nem rendőr az, nem vagy köteles neki átadnod a papirjaidat. 16 ezer ft jó tanulópénznek, többet soha ne add oda. Mondd neki h maga nem hatósági személy, semmi köze az irataimhoz. Ha meg megfog, mondd neki h feljelented.
2012. júl. 12. 08:53
 7/19 A kérdező kommentje:
Elsőnek pedig: Max annyi idő telhetett el, míg kikerestem a jegyet a táskámból, fél perc legfeljebb.
2012. júl. 12. 08:54
 8/19 anonim ***** válasza:

"Azt mondta, hogy vagy most fizetek vagy csekken."

Ettől függetlenül az a 2 napon belüli 8000-t fizetsz jár mindenkinek, nem az ellenőr kedvességén múlik, hogy adja-e.

A csekkel amit kaptál bemész az Akácfa utcai irodába 2 munkanapon belül, és ott valóban 8000 lesz mintha a helyszínen kifizetted volna.

2012. júl. 12. 08:54
 9/19 anonim ***** válasza:

"fél perc legfeljebb."

Nah igen, csak számold hozzá, hogy fél perc alatt a busz eljut min. a következő megállóig adott esetben.

Felszálláskor azonnal érvényesíteni kell, nem a buszra felszállva nekiállni keresgélni.kutatni, 1 fél perc után megtalálni, és utána menni lyukasztani ilyenkor joggal gondolja az ellenőr, hogy az ő látványára lyukasztanál épp...

Én ugyanúgy szoktam, ahogy egy fenti válaszoló: felszálláskor már a kezemben van, és rögtön lyukasztok. Kivétel ha rossz az első lyukasztó de akkor bármikor meg tudom neki is mutatni, hogy hello az rossz volt azért mászok előrébb éppen.

2012. júl. 12. 08:56
 10/19 A kérdező kommentje:
Abban ő is biztos lehetett, hogy nem az ő jelenléte okából kezdtem el keresni a jegyem, ugyanis civilben volt és észre sem vettem, hogy ellenőr.
2012. júl. 12. 09:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!