A bkv-n utaztam, volt jegyem, nem lyukaszottam (elfelejtettem, de lehet hogy ez lényegtelen). Leszállított és odaadtam személyimet, viszont nem írtam alá semmit (amivel elismerem hogy én voltam.) A kérdésem az lenne, hogy ilyenkor mit csinálnak? És ha nem jön a csekk akkor nincs is tartozásom. Mert itt olvastam egy pár rémtörténetet hogy 2-3 év után jött az első felszólítás 50.000 Ft körüli összegről. A hasznos válaszokat előre is nagyon köszönöm.
Ha nem jön csekk, akkor leszarhatod. Mondjuk én amúgy is leszartam. Jött csekk, vissza lett nekik írva, le lettek oltva. Ennek több éve, azóta kussolnak. Meg szintén azóta vettem autót és nem is használom többet azt a szart. Forduljon fel az egész BKV! Szard le őket! Nem tehetnek veled semmit, ne félj. Elévülnek ezek a szarok, azt kész. Máskor oda se add a személyid, hanem mondd az ellenőrnek, hogy te leszarod, ő nem hatósági személy és ott hagyhatod a francba. Szóval ne Izguljál!
2012. ápr. 10. 01:29
2/5 anonim válasza:
Csekket nem flog küldeni, csak alkalmanként 1-1 felszólítást amit midnegy, hogy átveszel-e, mert az új (2-3 éves) törvény értelmében a hivatalos levelet kézbesítettnek kell tekinteni minden esetben. Mindne ilyne levéllel újraindul az elévülés, és ez az amit az elsőhöz hasonló kocsog bliccelők nem tudnak.
Aztán majd szépen 4-5-6 év múlva 50-100 ezer lesz a bűntetésed amit mrá perre visznek, és visznek is. Vagy kaidják adósságbehajtónak. Aztán szépen elkezdik letiltani a fizetésedből... Aztán fizeted hónapokig a meg 200x-ozódott bkv vonaljegyet amit annakidején elbicceltél...
2012. ápr. 10. 08:40
3/5 A kérdező kommentje:
oké, be is fizetném, de nem adott csekket mivel nem írtam alá semmit! A pótdíjat meg az Akácfautcában lehet befizetni akkor ha bemutatom az ellenőr által adott csekket is. Kérdéses az is hogy egyáltalán meg vagyok e bünetve.:(
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!