Milyen jogai vannak egy BKV ellenőrnek?
Figyelt kérdés
Elvehet az utastól bérletet, jegyet, igazolványt? Hozzáérhet?
Nem bliccelek, csak olvastam pár rémtörténetet ezzel kapcsolatban, és volt már hogy kivették a kezemből a bérletet, szeretném tudni, hogy hivatalosan mit tehetnek meg.
2012. jún. 18. 21:25
11/12 anonim válasza:
A meghatározott helyszíneken ellenőrizheti, hogy rendelkezel-e érvényes jeggyel/bérlettel illetve ellenőrizheti az utazásra/kedvezményre jogosító igazolványokat, valamint az utazási feltételek betartását. Magától ki nem vehet semmit a kezedből, de a fentieket _kérésre át kell adnod_, hogy ellenőrizhesse. Természetesen nem csinálhat vele a megnézésén kívül semmit. Hiány esetén lefolytatja a pótdíjazási eljárást, melyek összegeit a rögzített Díjszabás határozza meg. Nagyjából ennyi.
12/12 anonim válasza:
Nekem legutóbb azt mondta, hogy rámhívja a rendőröket, ha nem mutatok igazolványt, még tettette is, hogy hívja őket, eléggé gagyi színjáték volt. Egy kicsit húztam, hogy nincs nálam, vajon tényleg hívja-e őket, de nagyon kitartó volt, kötötte az ebet a karóhoz. Azzal riogatott, hogyha kijön a rendőr, és megtalálja nálam az iratokat, az hivatalos személy megtévesztésének minősül, na ebből nem tudom mi az igazság, valószínűleg nem sok, de végül engedem neki, mert meguntam és mennem kellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!